Τοπική Οργάνωση ΠΑΣΟΚ Καλύμνου: Με αφορμή την επίσκεψη της κας Αγαπηδάκη, Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας στο νησί μας.

316

Από την Τοπική Οργάνωση ΠΑΣΟΚ Καλύμνου εκδόθηκε το παρακάτω δελτίο τύπου με αφορμή την επίσκεψη της κας Αγαπηδάκη, Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας στο νησί μας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή την επίσκεψη της κας Αγαπηδάκη, Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας στο νησί μας, σήμερα Τρίτη 28/05/2024, αισθανόμαστε έντονη την ανάγκη να την ενημερώσουμε για την κατάσταση του Νοσοκομείου μας.

Μια κατάσταση που είμαστε σίγουροι πως γνωρίζει, μιας και αποτελεί το απόσταγμα της πολιτικής της ιδίας, του Άδωνη και της Κυβέρνησης συνολικά.

Κυρία Αγαπηδάκη με την μεγάλη παρέα σας, ήρθατε σε ένα νησί που δεν έχει το Νοσοκομείο του μόνιμο ούτε έναν καρδιολόγο! Σε ένα νησί 17.000 κατοίκων, χρειάστηκαν μέχρι τώρα, εννέα (9 !!) προκηρύξεις θέσεων, οι οποίες κηρύχθηκαν άγονες, με αποτέλεσμα το νοσοκομείο να εξυπηρετείται από δυο ιδιώτες γιατρούς.

Δυο θέσεις κενές ακτινολόγων, τούτη την ώρα, υπάρχει μονάχα ένας επικουρικός. Δεν έχουν προκηρυχθεί καν αυτές οι δυο θέσεις.

Δεν υπάρχει ΩΡΛ, καθώς ο γιατρός αυτής της ειδικότητας, ζήτησε και πήρε μετάθεση σε άλλο νοσοκομείο.

Το Νοσοκομείο, διαθέτει τρεις Παθολόγους, οι δυο εξ αυτών βρίσκονται σε καθεστώς παράτασης της θητείας τους καθώς έχουν ήδη τεκμηριώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης. Για τη θέση Παθολόγου, έγινε μόνο μια προκήρυξη θέσης κι αυτή βγήκε άγονη.

Ο Αξονικός Τομογράφος, ο οποίος πρόσφατα εγκαινιάστηκε με δόξα και τιμή, δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά με έναν μόνο γιατρό, με αποτέλεσμα, πάρα πολλά περιστατικά να τα στέλνει το νοσοκομείο σε ιδιώτη.

Δεν έχουμε βέβαια αυταπάτες, γνωρίζουμε το οργανωμένο σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης να απαξιώσουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων.

Προκηρύξτε ΑΜΕΣΑ θέσεις και βάλτε σωστά κριτήρια προκειμένου να μην καταλήξουν κι αυτές άγονες!

Το ακριτικό μας νησί, έχει τεράστιες ανάγκες και χρειάζεται να έχει ισχυρό το αίσθημα ασφάλειας!

Χαιρετίσματα και στους 4 βουλευτές της ΝΔ του Νομού μας.

                                   Τοπική Οργάνωση ΠΑΣΟΚ Καλύμνου