Μικές Καστρινός : Ο 86χρονος Καλύμνιος καραβομαραγκός στον παραδοσιακό οικογενειακό ταρσανά στο Βαθύ Καλύμνου. (video)

1230

Ο φακός του kalymnos-news.gr βρέθηκε στο γραφικό και πανέμορφο Βαθύ και επισκέφτηκε τον παραδοσιακό ταρσανά της οικογένειας Καστρινού

Για την ιστορία να πούμε ότι η Οικογένεια Καστρινού μαζί με τις οικογένειες Χειλά, Σαρούκου (Τριπολίτη) και Χαλίκου είναι οι ιδρυτές των πρώτων ταρσανάδων στην Κάλυμνο.

Ο Μικές Καστρινός 86 ετών σήμερα και δεύτερη γενιά , άριστος τεχνίτης, το 1974 εγκατέστησε το δικό του ταρσανά στη Ρίνα στο Βαθύ και έφυγε από την Πόθια. Εδώ και 50 χρόνια ο ταρσανάς λειτουργεί αδιάκοπα και έχει κατασκευάσει δεκάδες σκάφη διαφόρων τύπων, κυρίως ξύλινα αλλά και πλαστικά, όπως επίσης συντηρεί και επισκευάζει σκάφη από διάφορα νησιά.

Ο 86χρονος μαστρό -Μικές, ακμαιότατος ,παρά την ηλικία του συνεχίζει να βρίσκεται στον ταρσανά, να εργάζεται να δημιουργεί και να βοηθά το γιό του Γιώργο που έχει αναλάβει τα ηνία της οικογενειακής επιχείρησης και συνεχίζει την παράδοση.

Στον ταρσανά συναντήσαμε το Μαστρο-Μικέ που μας μίλησε για το σκάφος που έχει στα σκαριά και μας θύμισε παλιές ιστορίες της καραβομαραγκασύνης.

Δείτε το όμορφο ρεπορτάζ στο video που ετοίμασε ο Μάμας Χαραμαντάς.

17-6-2024 Καστρινός Μικές : ο Καλύμνιος Καραβομαραγκός