Οι απαντήσεις του Αντιδημάρχου Βασίλη Μουσελλή για τις καταγγελίες Διακομιχάλη περί κοπής αλμύρας στην παραλία Μασουριού- Επιτόπια αυτοψία.(video)

1150

Η καταγγελία του τέως Δημάρχου Δημήτρη Διακομιχάλη πριν 4 ημέρες ότι έγινε κοπή δένδρου αλμύρας στην παραλία, Μασουριού, επιδεικνύοντας κάποιες φωτογραφίες και αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι “συντελείται ένα έγκλημα” αλλά και αφήνοντας υπονοούμενα για εξυπηρέτηση συμφερόντων ,δεν έμεινε αναπάντητη από τη Δημοτική Αρχή.

Αρχικά ο δήμαρχος Ιωάννης Μαστροκούκος σε σχετική ερώτηση που του θέσαμε από το kalymnos-news.gr το περασμένο Σάββατο, υποβάθμισε το θέμα, λέγοντας χαρακτηριστικά: Απλά οι άνθρωποι θέλουν να γεμίσουν τη ζωή τους, δεν έχουν με τι να ασχοληθούν. Είδα ένα βιντεάκι που έκανε ο πρώην Δήμαρχος. κ. Διακομιχάλης, εντάξει δεν θέλω να κάνω κάποιο σχόλιο γιατί αυτά τα πράγματα δεν μας αξίζουν ως Καλύμνιοι. Επίσης ξεκαθάρισε ότι πρόκειται για πεσμένο τμήμα δένδρου στην μέση της παραλίας που τεμαχίστηκε και θα απομακρυνθεί και μάλιστα κλαδεύτηκε με τέτοιο τρόπο ούτως ώστε να ξανασκάσει και όλες οι εργασίες έγιναν από την υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου.

Τη Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024 με το φακό του kalymnos-news.gr, επισκεφτήκαμε την παραλία του Μασουριού στο σημείο της αλμύρας , όπου ο Αντιδήμαρχος καθημερινότητας Βασίλης Μουσελλής επιτόπια έδωσε απαντήσεις, για τις φωτογραφίες και τις καταγγελίες Διακομιχάλη.

Όπως μεταξύ άλλων είπε, το δένδρο είναι πεσμένο κάτω ,έχει σπάσει από τον αέρα, όπως φαίνεται είναι ξεριζωμένο, δεν είναι κομμένο, δεν έχει μπει πριόνι στη ρίζα του δένδρου. Αυτό που κάναμε εμείς, λόγω το ότι το δένδρο ήταν και χαλασμένο, κλαδέψαμε τα επιμέρους κομμάτια του. Οι ρίζες και οι κορμοί έχουν παραμείνει και το δένδρο θα ξαναγίνει ,ενώ θα απομακρυνθούν τα κλαδέματα. Μάλιστα ο Αντιδήμαρχος έκανε αναφορά σε παρόμοια περίπτωση που είχε γίνει και επί δημαρχίας Διακομιχάλη με αλμύρα στο Καντούνι. Επίσης επισήμανε ότι δεν γίνεται κάτι από την Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου χωρίς την άδεια της Προϊσταμένης Γεωπόνου κυρίας Κουτούζη και χωρίς την αυτοψία που θα κάνει η ίδια.

Κλείνοντας ο Βασίλης Μουσελλής είπε, ότι η ίδια λογική που ακολουθήθηκε με την αλμύρα στο Καντούνι ,ή ίδια ακολουθήθηκε και τώρα. Δεν κάναμε κάτι διαφορετικό. Ας μην ξεσηκώνουμε τον κόσμο χωρίς λόγο και αιτία, δεν θέλουμε αυτό το διχασμό στην Κάλυμνο.

Στη συνέχεια μετά το Μασούρι, επισκεφτήκαμε την παραλία του Καντουνιού και την αλμύρα στην οποία έκανε αναφορά ο Βασίλης Μουσελλής και καταγράψαμε εικόνες.

Δείτε το ρεπορτάζ και όσα μας είπε ο Βασίλης Μουσελλής στο video που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαΐλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς.

10-6-2024 «Άστοχες» οι καταγγελίες του Δ.Διακομιχάλη για κόψιμο δέντρου στην παραλία στο Μασούρι