Ο Δήμαρχος Ι.Μαστροκούκος για πόρους που παραμένουν αναξιοποίητοι, για καθημερινότητα, για λεωφορεία Δημοτικής Συγκοινωνίας και για ΑΝΕΚ (video)

515

Μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε ο Δήμαρχος Καλυμνίων Ιωάννης Μαστροκούκος στο kalymnos-news.gr την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024,

Διανύοντας τον 6ο μήνα που ο Γιάννης Μαστροκούκος βρίσκεται στο τιμόνι του Δήμου Καλυμνίων και απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις έκανε ένα μίνι απολογισμό του έργου, αλλά και αναφορά σε προβλήματα που υπάρχουν.

Ο Γιάννης Μαστροκούκος ξεκίνησε λέγοντας, ότι όλη η ομάδα ,όλοι οι συνεργάτες του και όλες οι Υπηρεσίες, έχουν συστοιχηθεί στο να κερδηθεί ένα στοίχημα . Ότι η Κάλυμνος πρέπει να πάει καλά. Η Κάλυμνος είναι ωραίος τόπος και της αξίζει να έχει καλό όνομα προς τα έξω. Η Κάλυμνος πρέπει να βελτιώσει την εικόνα της και στα Κέντρα λήψης αποφάσεων και να είναι αξιόπιστη. Η Κάλυμνος όταν θα πηγαίνει να διεκδικεί οτιδήποτε, θα πρέπει να γνωρίζουν οι πάντες ότι οποιαδήποτε δέσμευση αναλαμβάνει θα πρέπει να υλοποιηθεί. Συμπληρώνοντας ο Δήμαρχος είπε: Για να γίνω πιό σαφής, δεν μπορεί η Κάλυμνος να δεσμεύει πόρους από κάποιο Υπουργείο ή την Περιφέρεια και οι πόροι αυτοί να μην απορροφώνται ποτέ. Μάλιστα στη συνέχεια έκανε αναφορά σε πόρους που όπως τους χαρακτήρισε λιμνάζουν ,είναι ακινητοποιημένοι και οι οποίο θα πρέπει να επιστραφούν, φέρνοντας παραδείγματα και επισημαίνοντας τις συνέπειες σε αυτές τις περιπτώσεις.

Στη συνέχεια ο Γιάννης Μαστροκούκος έκανε αναφορά στην αντιμετώπιση της Καθημερινότητας. Όπως χαρακτηριστικά είπε, η καθημερινότητα είναι μία τεράστια “πληγή” για την Κάλυμνο, διότι δεν ασχολήθηκε κανείς ουσιαστικά εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Γινόταν εντελώς πρόχειρα κάποια πράγματα, η αποτελεσματικότητα ήταν τόσο περιορισμένη που συσσωρεύτηκαν τα θέματα. Γίνεται ένας αγώνας από τη Δημοτική αρχή και τους εργαζόμενους να καθαρίσει η Κάλυμνος.

Για τη Δημοτική Συγκοινωνία είπε ότι παραλάβαμε 2 ενοικιασμένα λεωφορεία και τα δικά μας χαλασμένα. Σύντομα θα έχουν επισκευαστεί τα χαλασμένα που παραλάβαμε και θα έχουμε 3 λεωφορεία δικά μας. Επίσης είμαστε έτοιμοι στη διαδικασία να προκηρύξουμε την προμήθεια 10 στάσεων λεωφορείων.

Χρειάζεται όπως τόνισε χρόνος .Εμείς θα τα κάνουμε. Δεν υπάρχει μόνο η καλή θέληση ,υπάρχει η διάθεση και το πείσμα και εμείς θα τα κάνουμε όσα εμπόδια και να μας βάζουν.

Αναφορά έκανε ο δήμαρχος και στην προκήρυξη του έργου αποκατάστασης της καθίζησης του δρόμου του Πλατύ Γιαλού, ενώ είπε ότι άλλα δύο παρόμοια έργα που αφορούν σε καθιζήσεις στον περιφερειακό δρόμο του αγίου Παντελεήμονα προς Καμάρι και σε κάποιο σημείο πίσω στον Ταξιάρχη έχουν δρομολογηθεί.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Γιάννης Μαστροκούκος για την ΑΝΕ Καλύμνου είπε:” Αρρώστια , το πιό μεγάλο δυναμικό κομμάτι του νησιού που μπορεί να προσφέρει πολλά στην Κάλυμνο έχει σαπίσει, είναι σάπιο. Είχαμε 3 πλοία, το ένα βούλιαξε, το άλλο τράκαρε και το “Κάλυμνος ντόλφιν” μας το παρέδωσαν στην κυριολεξία με τις μηχανές στα χέρια. Δούλεψε, ούτε ένα μήνα και οι μηχανές έχουν να συντηρηθούν από το 2018. Αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή η ΑΝΕΚ να έχει μόνο το “Ν.ΚΑΛΥΜΝΟΣ” και παλεύουμε. Δεν θέλω να πω άλλα και μη χειρότερα. Επανέρχομαι όμως, δεν θα περάσει σε κανένα, εμείς θα το παλέψουμε. Η Κάλυμνος δεν μπορεί να χάνει χρόνο, εμείς θα τρέξουμε και θα τα φτιάξουμε και όλα θα πάνε καλά.

Σε άλλο σημείο απαντώντας σε ερώτηση για τη μηχανική βλάβη στο “ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΝΤΟΛΦΙΝ” είπε μεταξύ άλλων: Έχουν βγει οι μηχανές ήδη και όχι από οποιαδήποτε συνεργείο, εμείς δεν κάνουμε μπακαλοδουλειές, ήλθε η MTU, η προμηθεύτρια Εταιρεία των μηχανών. Αυτή θα τις πάρει και θα τις φτιάξει καινούργιες, ούτως ώστε για τα επόμενα χρόνια να μην έχουμε πρόβλημα. Θέλει χρόνο, θέλει λεφτά. Που θα βρείς τα λεφτά όταν είσαι καταφεσωμένος ; Ευτυχώς έχουμε ένα καλό πρόσωπο, είμαστε καινούργιοι συζητάμε μαζί τους, η εκτίμηση τους είναι μεγάλη και κάνουμε τις συμφωνίες .

Κλείνοντας είπε: Κάποια από τα προβλήματα τα ξέραμε, κάποια άλλα μας είναι έκπληξη και κάποια παρ΄άλλα σε πρόστιμα που προέκυψαν την τελευταία στιγμή. Τα λεφτά είναι πολλά ,οι δυσκολίες είναι πολλές, το κυνήγι που μας κάνουν είναι τεράστιο. Δεν πειράζει όμως , ένα θέλω και παρακαλώ, να έχουμε την υγεία μας και να παλέψουμε για την Κάλυμνο μας.

Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους τους συμπατριώτες εντός και εκτός Καλύμνου για την εμπιστοσύνη, το σεβασμό και την εκτίμηση που μας δείχνουν και να σας πω ότι αυτή είναι η δύναμη που παίρνουμε για να έχουμε κουράγιο και να μιλώ με αισιοδοξία και δυναμισμό

Δείτε αναλυτικά τα όσα είπε ο Δήμαρχος Ιωάννης Μαστροκούκος στο video που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαΐλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς

13-6-2024 Συνέντευξη με τον Δήμαρχο Καλύμνου Γιάννη Μαστροκούκο