Ρόδος: Επεισοδιακή συνέντευξη του Στέφανου Κασσελάκη στη δημοσιογράφο Ρένα Παυλάκη . Έφυγε από το στούντιο… Οι ανακοινώσεις!

651

Επεισοδιακή ήταν η κατάληξη της συνέντευξης που παραχώρησε ο Στέφανος Κασσελάκης στον ραδιοφωνικό σταθμό Real Voice στη Ρόδο. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε μετά τη διαφωνία που είχε με τη δημοσιογράφο Ρένα Παυλάκη

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, διαφώνησε με τη δημοσιογράφο αρκετές φορές με αφορμή -μεταξύ άλλων- τον τζίρο των τουριστικών επιχειρήσεων, καθώς και τις κατηγορίες για απευθείας αναθέσεις από το υπουργείο Οικονομικών.

Ο κ. Κασσελάκης άσκησε δριμεία κριτική κατά της κυβέρνησης ΝΔ, σημειώνοντας πως δεν υπήρξε κρατική παρέμβαση ώστε να γίνει άμεσα μια καμπάνια για την τουριστική προβολή της Ρόδου, με τη δημοσιογράφο να του απαντά ότι έξι μόλις ημέρες μετά τις φωτιές η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου προχώρησε σε τέτοια καμπάνια, εγκαλώντας τον για μη ενημέρωση στα τοπικά ζητήματα.

Τότε, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να του δείξουν την καμπάνια, κλείνοντας τη συγκεκριμένη συζήτηση με ένα «τέλος πάντων» και συμπληρώνοντας «εμείς θέλουμε να είμαστε χρήσιμοι».

Στέφανος Κασσελάκης: «Είναι μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη, επειδή ξεκάθαρα δεν επικοινωνούμε»

«Πέντε χρόνια κυβερνάει ο Μητσοτάκης και μου λέτε για τον Τσίπρα και τον Βαρουφάκη;» ήταν η απάντηση Κασσελάκη στο σχόλιο της δημοσιογράφου ότι «η κυβέρνηση Τσίπρα ήταν εκείνη που κατήργησε τον μειωμένο ΦΠΑ στα νησιά». «Είναι μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη, επειδή ξεκάθαρα δεν επικοινωνούμε», συμπλήρωσε.

Λίγο αργότερα και μιλώντας για τον τουρισμό στη Ρόδο, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε ότι «η αγορά είναι κάτω σε σχέση με πέρυσι, με τη δημοσιογράφο να του απαντά «δεν είμαστε κάτω, έχουμε αύξηση 20%». «Στον τζίρο ή το κέρδος;» ρώτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με τη δημοσιογράφο να απαντά «δεν είμαι στα λογιστικά τους” και τον Στέφανο Κασσελάκη να υψώνει τους τόνους και να λέει «είδατε, αν δεν μπορούμε να απαντήσουμε, αν δεν μπορούμε να πούμε την αλήθεια στον πολίτη, να μην μιλάμε»

«Σε ποιον λένε την αλήθεια, σε μένα ή σε εσάς;»

«Είδατε τα λογιστικά τους βιβλία;» ρώτησε η δημοσιογράφος με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να απαντά «μίλησα μαζί τους και μου λένε ότι είναι κάτω τα κέρδη τους». «Κι εγώ μίλησα και μου είπαν ότι είναι η καλύτερη χρονιά όλων των εποχών. Σε ποιον λένε την αλήθεια, σε μένα ή σε εσάς;» διερωτήθηκε η δημοσιογράφος.

«Θα φανεί, έτσι δεν είναι;» απάντησε ο κ. Κασσελάκης με τη Ρένα Παυλάκη να παρατηρεί «άρα δεν μπορούμε να πείσουμε ο ένας τον άλλο για το ποια είναι η αλήθεια».

«Δεν είναι ανάγκη να αποφεύγουμε ότι υπάρχει κυβέρνηση 5 χρόνια και να κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ για όλα, είναι καιρός αυτή η καραμέλα να λήξει» είπε στη συνέχεια, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Έχετε δίκιο, φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ για όλα».

«Πρέπει να προλάβω την πτήση μου, έχετε δίκιο, φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ για όλα» είπε ενοχλημένος ο κ. Κασσελάκης, ενώ ταυτόχρονα σηκώθηκε από τη θέση του για να αποχωρήσει. «Δεν είπα για όλα» είπε η δημοσιογράφος με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να ακούγεται μακριά από το μικρόφωνο να λέει με ειρωνική διάθεση «για όλα, για όλα».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ real voice 99.5.gr

Από το realvoice995.gr έγινε το παρακάτω δημοσίευμα με αποσπάσματα από τη συνέντευξη και με τίτλο:

H “δημοκρατία” του Στέφανου Κασσελάκη στον Real Voice! Ειρωνεία, μαγκιά, αλαζονεία, συνθήματα, αφορισμοί και επί της ουσίας τίποτα (video)

Έξω φρενών εγκατέλειψε το στούντιο όταν η δημοσιογράφος Ρένα Παυλάκη του έκανε συγκεκριμένες ερωτήσεις και του επεσήμανε ότι δεν έχει ενημέρωση για τα τοπικά ζητήματα

Υπέρμετρα αλαζονικός, είρωνας, εριστικός αλλά και φοβικός απέναντι στις ερωτήσεις του Real Voice, εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος ήταν καλεσμένος σήμερα το πρωί στην εκπομπή “Πρωινό Xpress”  της Ρένας Παυλάκη, όπου επέδειξε μια στάση αήθη για πολιτικό αρχηγό.

Ο Στέφανος Κασσελάκης έδειξε πρωτοφανή για πολιτικό πρόσωπο επιθετικότητα και αγένεια στην προσπάθειά του να καλύψει το πολιτικό του έλλειμμα και την άγνοιά του για τα τοπικά ζητήματα. Επεδίωξε να έχει ένα μονόλογο με γενικότητες  αφορισμούς και συνθηματολογία,  κενή περιεχομένου, εμποδίζοντας τη δημοσιογράφο να του απευθύνει ερωτήσεις και να πάρει απαντήσεις για το πρόγραμμα του κόμματος ενόψει Ευρωεκλογών. Παράλληλα, έδειξε εντυπωσιακή άγνοια για τα ζητήματα που ο ίδιος έθετε και αντέδρασε με πολύ μεγάλο εκνευρισμό όταν η δημοσιογράφος του επεσήμανε ότι δεν έχει ενημερωθεί σωστά για τα τοπικά ζητήματα από εκείνους που όφειλαν να τον ενημερώσουν.

ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ

Ο εκνευρισμός του Στέφανου Κασσελάκη χτύπησε κόκκινο όταν η δημοσιογράφος υπενθύμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν εκείνος που το 2015 εκχώρησε στην τρόικα τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ των νησιών, πλήγμα που δεν μπόρεσε να επουλώσει το μεταφορικό ισοδύναμο.

kaselakis realvoice 02

O εκνευρισμός του κορυφώθηκε όταν στον ισχυρισμό του ότι δεν υπήρξε διαφημιστική καμπάνια πέρσι μετά τις φωτιές, η δημοσιογράφος  του επισήμανε ότι δεν έχει σωστή ενημέρωση διότι καμπάνια ειδική υπήρξε και  μάλιστα είχε μεγάλη απήχηση σε όλη την Ευρώπη. Αποτέλεσμα ήταν, ο Στέφανος Κασσελάκης να χάσει τον έλεγχο και φανερά εκνευρισμένος, να εγκαταλείψει το στούντιο,  αφήνοντας τις χειρότερες εντυπώσεις.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΝΟΤΙΑΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΝΔ: Είναι εκφραστής του Πολακισμού Εν τω μεταξύ, με ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία σχολιάζει το περιστατικό λέγοντας πως «ο κ. Κασσελάκης σήμερα έδειξε για μία ακόμη φορά πώς αντιλαμβάνεται την ελευθερία του Τύπου, τον πλουραλισμό και τη Δημοκρατία».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΝΔ:

«Μετά το “δεν είσαι λογιστής μου” στον κ. Ευαγγελάτο και τη διακοπή συνέντευξης μόλις ένιωσε να πιέζεται από ερώτηση της κ. Χρηστίδου, ο κ. Κασσελάκης σήμερα έδειξε για μία ακόμη φορά πώς αντιλαμβάνεται την ελευθερία του Τύπου, τον πλουραλισμό και τη Δημοκρατία. Αφού επιτέθηκε κατ’ επανάληψη σε δημοσιογράφο τοπικού ραδιοφώνου της Ρόδου, διέκοψε τη συνέντευξη και αποχώρησε εκνευρισμένος επειδή δεν του άρεσαν οι ερωτήσεις. Ο κ. Κασσελάκης αποδεικνύεται για μία ακόμα φορά ο πιο αυθεντικός εκφραστής του Πολακισμού 2.0

Ελπίζουμε οι Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα, των οποίων τις εκθέσεις εργαλειοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ συκοφαντώντας τη χώρα και ενορχηστρώνοντας ψηφίσματα εναντίον της, να μην έχουν συνεργάτες στη Ρόδο.

Σε κάθε περίπτωση, αναμένουμε με ενδιαφέρον τις αντιδράσεις των υποψήφιων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν επιδείξει διαχρονικά τόση «ευαισθησία» σε ζητήματα ελευθερίας του Τύπου, φτάνοντας εσχάτως στο σημείο να ζητούν και κόψιμο ευρωπαϊκών κονδυλίων! Δυστυχώς το θράσος, η υποκρισία και η αλαζονεία δεν έχουν όριο».

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Ο μεγάλος χορηγός της λίστας Πέτσα και της 107 σειράς παγκόσμιας κατάταξης στην ελευθερία του Τύπου, η Νέα Δημοκρατία, τολμά και σχολιάζει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ως προς τον τρόπο που αντιλαμβάνεται την ενημέρωση.

Ο Στέφανος Κασσελάκης έχει αποδείξει πως δεν διστάζει να δίνει συνεντεύξεις σε μη φιλικά προς τον ΣΥΡΙΖΑ Μέσα Ενημέρωσης και σε μη προστατευόμενα περιβάλλοντα διότι ούτε έχει να φοβηθεί, ούτε έχει να κρύψει τίποτα. Είναι διάφανος σε όλα.

Σε αντίθεση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη που επιλέγει ως επί το πλείστον ασφαλή περιβάλλοντα και οικείους δημοσιογράφους, που ενίοτε τού γράφουν και σημειώματα για να τροφοδοτήσουν την σκέψη του.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη ραδιοφωνική συνέντευξη που έδωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό της Ρόδου «Real Voice», μόλις αναφέρθηκε στις περσινές καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν τη Ρόδο -κατάσταση που βίωσε με επιτόπια επίσκεψή του- και στις ευθύνες της κυβέρνησης δέχτηκε καταιγισμό προσβολών σε πρωτόγνωρο τόνο και ύφος από δημοσιογράφο σε «διατεταγμένη υπηρεσία», που πέρυσι το καλοκαίρι ‘διακρίθηκε’ για τις ανταποκρίσεις της που ανέφεραν ότι όλα καλώς κυλούν στο πολύπαθο νησί που καιγόταν για 14 ημέρες. Ως εξ συμπτώσεως πρόκειται για πρώην υποψήφια περιφερειακή σύμβουλο και νυν διευθύντρια του Γραφείου Τύπου της Περιφέρειας Δωδεκανήσων και Διευθύνουσα Σύμβουλο στην Αναπτυξιακή Εταιρεία Δωδεκανήσου «ΑΝΔΩ ΑΕ». Δηλαδή τρία σε ένα… Η διαπλοκή της ΝΔ στο μεγαλείο της!

Όσον αφορά τώρα στην ουσία της συνέντευξης, είναι προφανές ότι για την διετή καθυστέρηση της καταβολής του μεταφορικού ισοδύναμου στους νησιώτες, αλλά και για την άρνηση της κυβέρνησης Μητσοτάκη να ενσωματώσει το άρθρο 104 της Ευρωπαϊκής Οδηγίας 542/2022 για τη μείωση του ΦΠΑ κατά 30% στα νησιά μας εδώ και δύο χρόνια (προεκλογική εξαγγελία της ΝΔ το 2023), δεν ευθύνεται κανένας άλλος πλην του ιδίου κ. Μητσοτάκη, ο οποίος κυβερνά τα τελευταία πέντε χρόνια όσο κι αν θέλουν κάποιοι να το παραβλέπουν!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΡΕΝΑΣ ΠΑΥΛΑΚΗ ΣΕ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ

Στις ανακοινώσεις και στις αναρτήσεις τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και του προέδρου του Στέφανου Κασσελάκη και στην προσπάθειά τους να πλήξουν και να αμαυρώσουν τόσο τη δουλειά μου όσο και την προσωπικότητά μου,  απαντώ με την παρακάτω δήλωση και παρακαλώ για την δημοσίευσή της.

Αν η πραγματικότητα δεν συμφωνεί με τον Κασσελάκη, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα! Αυτό συνέβη χθες στην εκπομπή μου. Ο Κασσελάκης εκτέθηκε για την άγνοιά του.

Δεν διαφώνησα με τις πολιτικές απόψεις του. Τον κάλεσα άλλωστε για να τις εκθέσει, όχι για να τις αντικρούσω.
Την άγνοιά του όμως στα τοπικά ζητήματα που έθιξε, ήμουν υποχρεωμένη να την επισημάνω και να αποκαταστήσω την πραγματικότητα. Δεν ήξερε. Δεν ρώταγε τους συνεργάτες του;
Για την άγνοια του Στέφανου Κασσελάκη ευθύνεται μόνο ο ίδιος και εκείνοι που τον περιβάλλουν.

Όλα τα υπόλοιπα βαρύγδουπα που γράφει στα social media για αποστήματα που θα σπάσει, για εντολοδόχους του Μαξίμου, για διαβρωμένες συνειδήσεις, για λάσπη, για προπαγάνδα και άλλα τέτοια ηρωικά και επικά, προφανέστατα για να περισώσει ό,τι μπορεί από τον πληγωμένο του εγωισμό και την αμήχανη εικόνα που έδωσε στο κοινό του, ουδόλως με αφορούν και με αγγίζουν.

Άλλωστε δεν χρειαζόνταν “δάκτυλος Μαξίμου” για να εκτεθεί. Τα καταφέρνει μια χαρά και μόνος του.