Τα μέλη του προηγούμενου ΔΣ της ΑΝΕΚ είναι αντίθετα στην αντικατάσταση του μέχρι τώρα ορκωτού ελεγκτή και αρνούνται να συμμετάσχουν στη σημερινή ΓΣ της Εταιρείας

298

Σήμερα Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024,στις 7.30 το απόγευμα, είναι προγραμματισμένη η πραγματοποίηση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της ΑΝΕ Καλύμνου με κύριο θέμα την αντικατάσταση του μέχρι τώρα ορκωτού ελεγκτή, τακτικού και αναπληρωματικού και την εκλογή νέων.

Συγκεκριμένα το πινάκιο περιλαμβάνει τα παρακάτω θέματα:

Από την Παράταξη ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΔΥΝΑΜΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ του Δημήτρη Διακομιχάλη εκδόθηκε δελτίο τύπου, που υπογράφουν τα μέλη του προηγούμενου ΔΣ της ΑΝΕΚ. Στο δελτίο τύπου που παραθέτουμε παρακάτω ως έχει, επισημαίνεται ότι διαφωνούν με την αντικατάσταση του μέχρι τώρα ορκωτού ελεγκτή και αρνούνται να συμμετάσχουν στη σημερινή ΓΣ της Εταιρείας

ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΔΥΝΑΜΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ

                                                        ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με τη Γενική Συνέλευση της 26ης Ιουνίου 2024 επιχειρείται η αλλαγή του ορκωτού ελεγκτή της επιχείρησης, ενός οργάνου ανεξάρτητου από τη διοίκηση, τον οποίο  για πρώτη φορά χρησιμοποίησε η παράταξη του Μαστροκούκου στη ΔΕΥΑΚ το έτος 2010-2011 και δεν είχαμε κανένα λόγο να τον αλλάξουμε, εφ’ όσον ήταν αποδεκτός και από τα ανώτερα  ελεγκτικά όργανα. Για τον λόγο αυτό τον χρησιμοποιήσαμε  στην Πολυδραστική, στη ΔΕΥΑΚ στον Δήμο και στην ΑΝΕΚ και οριζόταν με διαδοχικές αποφάσεις της Αποκεντρωμένης όλα αυτά τα χρόνια..

Είναι ακατανόητη  η προσπάθεια αλλαγής του από τον έλεγχο της ΑΝΕΚ, κάτι που δίνει την εντύπωση ότι επιχειρείται η χειραγώγηση ανεξάρτητων οργάνων. Απευθυνόμαστε  σε όλους τους ιδιώτες μετόχους, με τα χρήματα των οποίων κτίστηκε η  ΑΝΕΚ και επικαλούμαστε τις προσπάθειες όλων των ιδιωτών να παραμείνει η ΑΝΕΚ έξω από πολιτικές αντιπαραθέσεις και προσωπικά συμφέροντα, γιατί αλλιώς δεν έχει μέλλον. Γι’ αυτό το παλιό ΔΣ τα μέλη του οποίου όλα είναι προσωπικά μέτοχοι της εταιρείας , αρνείται να συμμετάσχει στη σημερινή  διαδικασία – παρωδία που βάζει σε μεγάλες περιπέτειες την εταιρεία  αυτή τη στιγμή  κατά την οποία  έφυγε το στήριγμα που είχαμε  από το Υπουργείο Ναυτιλίας, ο Υφυπουργός Γιάννης Παππάς, ο οποίος ως τοπικός βουλευτής βοήθησε στο να ξεπεράσει η ΑΝΕΚ τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετώπιζε.

                                                                      Τα μέλη του προηγούμενου ΔΣ