Ο Δήμαρχος Ι.Μαστροκούκος για τη συνάντηση του με τον Αντιστράτηγο Μιχαήλ Κλούβα για τον Περιφερειακό δρόμο Θέρμα-Άγιος Σάββας (video)

897

Ο Δήμαρχος Καλυμνίων Ιωάννης Μαστροκούκος, μίλησε σήμερα Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024 στον φακό του Kalymnos News για τις εξελίξεις γύρω από το έργο του περιφερειακού δρόμου από τα Σφαγεία έως τον Άγιο Σάββα, μετά τη συνάντηση που είχε την προηγούμενη ημέρα Πέμπτη, με τον Αντιστράτηγο Μιχαήλ Κλούβα, Επιθεωρητή Αναδιοργάνωσης ΣΞ στο ΓΕΕΘΑ και προηγούμενο Διευθυντή της Μονάδας Μελετών & Κατασκευών (ΜΟΜΚΑ)

Επιτόπια Αυτοψία από Αντιστράτηγο Μ. Κλούβα -Δήμαρχος: Ένα έργο που είναι άκρως προβληματικό

Ο Αντιστράτηγος Μιχαήλ Κλούβας επισκέφθηκε το νησί για να αξιολογήσει την πορεία του έργου.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο, πρόκειται για ένα έργο που είναι προβληματικό λέγοντας χαρακτηριστικά “ένα έργο που είναι ,δεν ξέρω πως τα κατάφεραν, άκρως προβληματικό. Οι κλίσεις του δρόμου έτσι όπως έχει γίνει και όπως έχει χαραχθεί είναι άκρως απαγορευτικός”

Η επίσκεψη του κ. Κλούβα και των μηχανικών από τη ΜΟΜΚΑ ,πριν λίγες ημέρες, όπως είπε, ήταν απαραίτητη για να δρομολογηθούν οι ενέργειες ,σε συνεργασία με τις Τεχνικές Υπηρεσίας του Δήμου για να προχωρήσει το έργο στην επόμενη φάση και να δοθεί στην κυκλοφορία.

Διορθώσεις, Νέες Μελέτες για να προχωρήσει το κατασκευαστικό στάδιο.

Οι μηχανικοί της ΜΟΜΚΑ πραγματοποίησαν επιτόπιες αυτοψίες και κατέγραψαν τα προβλήματα του δρόμου. Η νέα φάση του έργου περιλαμβάνει τη διόρθωση των αρχικών λαθών και την ολοκλήρωση των προκαταρκτικού σταδίου προκειμένου να ξεκινήσει το κατασκευαστικό στάδιο. Ο Δήμαρχος τόνισε ότι, παρά τις δυσκολίες, η αισιοδοξία παραμένει και το έργο προχωρά σταθερά.

Χρηματοδότηση και Συνεργασία

Η χρηματοδότηση του έργου αποτελεί σημαντικό ζήτημα για τον Δήμο. Ο Δήμαρχος εξέφρασε το παράπονό του για την προηγούμενη χρηματοδότηση που απορροφήθηκε χωρίς να έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα. Τώρα, ο Δήμος προσπαθεί να εξασφαλίσει νέα χρηματοδότηση για να διορθώσει τα λάθη και να ολοκληρώσει το έργο. Οι διαδικασίες αυτές γίνονται σε συνεργασία με τον στρατό, ο οποίος θα αναλάβει την κατασκευή του δρόμου.

Δείτε αναλυτικά τα όσα είπε ο Δήμαρχος Ιωάννης Μαστροκούκος στο video που ετοίμασε ο Μάμας Χαραμαντάς.

5-7-2024 Ο Δήμαρχος Καλύμνου για τις εργασίες στον Περιφερειακό Δρόμο