Μετά τη ΔΕΥΑΚ, ο Δήμος Καλυμνίων και το ΔΛΤ θα καταθέσουν μήνυση κατά του ορκωτού ελεγκτή για πλαστογραφία και χρήση πλαστού εγγράφου !

1373

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Kalymnos News μετά τη ΔΕΥΑΚ, ο Δήμος Καλυμνίων και το ΔΛΤ Καλύμνου ,πρόκειται να στραφούν κατά του ορκωτού ελεγκτή, που είχε διενεργήσει ελέγχους χρήσεως προηγούμενων ετών, καταθέτοντας μήνυση εναντίον του, για τις αξιόποινες πράξεις, της πλαστογραφίας και τη χρήση πλαστού εγγράφου.

Να θυμίσουμε ότι την Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024 , νόμιμος εκπρόσωπος της ΔΕΥΑ Καλύμνου, κατέθεσε μέσω του ΑΤ Καλυμνίων, ενώπιον του κ. Εισαγγελέως Πρωτοδικών Αθηνών , Μηνυτήρια αναφορά-έγκληση κατά Ορκωτού Ελεγκτή ,κατοίκου Αθηνών, αλλά και κατά Παντός άλλου υπαιτίου, για τις αξιόποινες πράξεις της πλαστογραφίας και της χρήσης πλαστού εγγράφου, κατ’ εξακολούθηση, που φέρεται να διαπράχθηκαν σε βάρος της Δημοτικής Επιχείρησης.

Όπως διαπιστώθηκε από τη νέα Διοίκηση της ΔΕΥΑΚ, ο εγκαλούμενος κατάρτισε πλαστά έγγραφα, ήτοι την από 19-9-2023 φορολογική ενημερότητα, και το με αριθμό(—–) με ημερομηνία από 12-4-2024 14:20:45 αποδεικτικό φορολογικής ενημερότητας για χρέη προς το δημόσιο και νόθευσε άλλα έγγραφα (ήτοι την αρ. πρωτ: (—-) και ημερομηνία έκδοσης 16/5/2024 00:22:59 με ισχύ από 16/5/2024 έως 16/6/2024 βεβαίωση οφειλής προς το Δημόσιο, ποσού (—-) και η με αριθμό πρωτοκόλλου (—-)/9-6-2026 14:13:16 βεβαίωση οφειλής προς το δημόσιο ισχύος από 09/06/2024 μέχρι 09/07/2024, ποσού (—-) , τα οποία εν συνεχεία, όπως προαναφέρθηκε, χρησιμοποίησε.

Πιο συγκεκριμένα, με την κατάρτιση και τη χρήση της πρώτης πλαστής φορολογικής ενημερότητας, ο εγκαλούμενος είχε σκοπό να παραπλανήσει, και πράγματι παραπλάνησε, την αρμόδια επιτροπή της επιχείρησής που του επέτρεψε, όχι μόνο να συμμετάσχει στην ανωτέρω διαγωνιστική διαδικασία, αλλά και να του ανατεθούν οι αντίστοιχοι οικονομικοί έλεγχοι. Με τη δεύτερη πλαστή φορολογική ενημερότητα, ο εγκαλούμενος είχε σκοπό να αποφύγει να παρακρατηθεί απ’ την επιχείρησή μας η αμοιβή του, προκειμένου να αποδοθεί στο Ελληνικό Δημόσιο, του οποίου είναι οφειλέτης, και να την εισπράξει ο ίδιος, απευθείας. Με την τρίτη και τέταρτη βεβαίωση οφειλής προς το Δημόσιο, ο εγκαλούμενος βασικό σκοπό είχε να αποκρύψει απ’ την επιχείρησή μας το τεράστιο ποσό της οφειλής του προς το ελληνικό Δημόσιο, ποσό που προφανώς δημιουργήθηκε σε βάθος χρόνου, αφενός μεν για να αποφύγει επανέλεγχο των δικαιολογητικών που κατά καιρούς κατέθετε στην επιχείρηση για να εισπράξει την εκάστοτε αμοιβή του, αφετέρου δε για να μην θιχθεί η δήθεν φερεγγυότητά του, ώστε στο μέλλον να αποφύγει τον αποκλεισμό του από ανάλογες διαγωνιστικές διαδικασίες και αναθέσεις απ’ την πλευρά μας

Μετά από ελέγχους που έγιναν από Υπηρεσιακούς παράγοντες σε Δήμο Καλυμνίων και Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, διαπιστώθηκε ότι παρόμοιες αξιόποινες πράξεις της πλαστογραφίας και τη χρήση πλαστού εγγράφου, διέπραξε ο ορκωτός ελεγκτής και σε βάρος του Δήμου και του ΔΛΤ ,πού όπως προαναφέραμε τις αμέσως επόμενες ημέρες θα υποβάλλουν μηνύσεις.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Kalymnos News, ο Δήμος Καλυμνίων, παράλληλα με τη νομική οδό που θα ακολουθήσει, θα ενημερώσει αρμοδίως και την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Εφόσον τα καταγγελλόμενα αποδειχθούν από τη δικαστική διερεύνηση και του λοιπούς ελέγχους της υπόθεσης, σίγουρα εγείρονται μείζονα θέματα, νομικά, οικονομικά, πολιτικά.