Προσωρινά μέτρα ρύθμισης της κυκλοφορίας στην παραλιακή Καλύμνου την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2024 για τον εορτασμό επετείου της Εθνικής Αντίστασης

890

Ο φετινός εορτασμός της επετείου της Εθνικής Αντίστασης καθώς και ο εορτασμός της μάχης του Γοργοπόταμου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2024.
Στο νησί της Καλύμνου θα λάβουν χώρα οι παρακάτω εκδηλώσεις την ημέρα της επετείου:

  1. Γενικός σημαιοστολισμός από 8ης πρωινής ώρας μέχρι και τη δύση του ηλίου της 24ης Νοεμβρίου 2024.
  2. Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των Ο.Τ.Α., των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 24ης Νοεμβρίου 2024.
    ΄Ωρα 11.00: Τέλεση Δοξολογίας στον Ιερό Ναό του Σωτήρος Χριστού, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Λέρου, Καλύμνου και Αστυπάλαιας, κ.κ. Παΐσιου, συμπαραστατούμενου από ολόκληρο τον Ιερό Κλήρο της Πόλεως.
    Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Μανόλης Γιαμαίος , συνταξιούχος εκπαιδευτικός .
    Ώρα 11.30: Επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο στην Κεντρική πλατεία. Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνου

Με απόφαση του Λιμεναρχείου Καλύμνου προβλέπεται η λήψη προσωρινών μέτρων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων κατά μήκος της Χερσαίας Ζώνης Λιμένα Καλύμνου, για την απρόσκοπτη διεξαγωγή των εκδηλώσεων την Κυριακή 24-11-2024.
Συγκεκριμένα:

  1. Από ώρα 07:00 έως και το πέρας της τελετής κατάθεσης στεφάνων, απαγορεύεται η στάση – στάθμευση από το κτίριο του Δημαρχιακού Μεγάρου έως και το κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος με την επωνυμία ‘’ΥΑΚΙΝΘΟΣ’’.
  2. Από ώρα 11:00 και μέχρι πέρας της τελετής απαγορεύεται η κυκλοφορία κάθε είδους οχήματος από το Λιμεναρχείο Καλύμνου έως και το Δημαρχιακό Μέγαρο