Κλάδεμα δέντρων έξω από το 5ο Δημοτικό Σχολείο Πόλεως Καλύμνου: Αντιδράσεις γονέων και περιοίκων για υπερβολικό “κούρεμα” , διαβεβαιώσεις από το Δήμο(video)

464

Συνεργείο της ΔΕΔΔΗΕ Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2024,πρωί, βρέθηκε έξω από το 5ο Δημοτικό Σχολείο της Πόλεως Καλύμνου, κλαδεύοντας τα δέντρα στην περιοχή. Η παρέμβαση αυτή, όπως ενημερωθήκαμε έγινε στο πλαίσιο προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης, ώστε να διασφαλιστεί η ασφαλής διέλευση ηλεκτροφόρων καλωδίων . Ωστόσο, το έντονο “κούρεμα” των δέντρων, προκάλεσε ανησυχίες και αντιδράσεις από γονείς μαθητών και περιοίκους, οι οποίοι θεώρησαν ότι το κλάδεμα ήταν υπερβολικό.

Οι ανησυχίες περιοίκων και γονέων μαθητών.

Οι κάτοικοι της περιοχής, καθώς και γονείς μαθητών του σχολείου, εξέφρασαν την ανησυχία τους για την κατάσταση των δέντρων, σημειώνοντας ότι η αισθητική της περιοχής έχει πληγεί. Ορισμένοι φοβούνται ακόμη και το ενδεχόμενο αποξήρανσης των δέντρων λόγω του εκτεταμένου κλαδέματος. “Δεν είναι ωραίο αυτό που βλέπουμε τώρα. Ελπίζουμε να πρασινίσουν ξανά την άνοιξη”, δήλωσαν.

Οι εξηγήσεις από τον Δήμο

Το Kalymnos News επικοινώνησε με τον Αντιδήμαρχο Καθημερινότητας, Βασίλη Μουσελλή ο οποίος διαβεβαίωσε πως όλα τα κλαδέματα γίνονται με βάση τις υποδείξεις της γεωπόνου του Δήμου. “Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τα δέντρα. Αυτή η διαδικασία είναι απολύτως φυσιολογική και απαραίτητη για την υγεία τους. Την άνοιξη θα δείτε τα δέντρα να ξαναγεμίζουν φύλλα και να είναι πιο πράσινα από ποτέ,” τόνισε.

Παράλληλα, οι υπεύθυνοι του συνεργείου της ΔΕΔΔΗΕ ανέφεραν πως οι εργασίες αυτές είναι μέρος ενός ευρύτερου προγράμματος που περιλαμβάνει κλαδέματα σε διάφορες περιοχές της Καλύμνου. Πρόσθεσαν επίσης ότι παρόμοιες παρεμβάσεις έχουν γίνει και στο παρελθόν, με τα δέντρα να ανακάμπτουν σύντομα.

Το κλάδεμα δέντρων είναι συχνά σημείο τριβής μεταξύ δημοτικών αρχών, συνεργείων και τοπικής κοινωνίας, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για περιοχές όπου η αισθητική παίζει σημαντικό ρόλο, όπως κοντά σε σχολεία.

Tο Kalymnos News θα συνεχίσει να καταγράφει τις φωνές των πολιτών και να παρέχει υπεύθυνη ενημέρωση για ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητα της Καλύμνου. Σε κάθε περίπτωση, οι κάτοικοι καλούνται να δείξουν υπομονή, καθώς η άνοιξη δεν αργεί και, σύμφωνα με τους ειδικούς, τα δέντρα θα ξαναπρασινίσουν σύντομα, επαναφέροντας τη φυσική ομορφιά της περιοχής. Ίδωμεν

Δείτε το video που ετοίμασε ο Μάμας Χαραμαντάς

Κλάδεμα δένδρων έξω από το 5ο ΔΣ Πόλεως Καλύμνου με συνεργείο ΔΕΔΔΗΕ και παράπονα περιοίκων.