Μια μοναδική και χαρούμενη Χριστουγεννιάτικη γιορτή έλαβε χώρα σήμερα Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2024, στην αυλή του 5ου Δημοτικού Σχολείου Πόλεως Καλύμνου. Παρά τις καιρικές αντιξοότητες, το κλίμα ήταν γεμάτο ζωντάνια, ενθουσιασμό και εορταστική διάθεση, με μαθητές, γονείς, παππούδες, γιαγιάδες, δασκάλους και φίλους του σχολείου να συμμετέχουν ενεργά στις πολλές δραστηριότητες που διοργανώθηκαν.
Η διευθύντρια του σχολείου, Βαρβάρα Ρογαλίδη Διαμαντή εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη συμμετοχή και το εορταστικό κλίμα, παρά την μεσημεριανή βροχή που ανέτρεψε τους αρχικούς σχεδιασμούς και που είχε ως αποτέλεσμα η εκδήλωση να ολοκληρωθεί νωρίτερα. Όπως ανέφερε, η γιορτή αυτή δεν είναι απλώς μια διασκέδαση, αλλά ένας τρόπος να συγκεντρωθούν χρήματα για την υποστήριξη του σχολείου, με φετινό στόχο την ανακαίνιση των τουαλετών του.
Η γιορτή περιελάμβανε πολλές δραστηριότητες που ενθουσίασαν μικρούς και μεγάλους, αν και λόγω βροχής κάποιες διακόπηκαν και δεν ολοκληρώθηκαν:
- Τρενάκι -Φουσκωτά παιχνίδια: Ξεχωριστές ψυχαγωγικές επιλογές για τα παιδιά.
- Αλογάκια: Μια ιδιαίτερη εμπειρία για τους μικρούς επισκέπτες που λάτρεψαν τη βόλτα με τα άλογα.
- Χορός με το ξωτικό του Άγιου Βασίλη: Οι μαθητές διασκέδασαν με χορούς και τραγούδια, μεταφέροντας την εορταστική ατμόσφαιρα.
- Γράμμα στον Άγιο Βασίλη: Τα παιδιά έγραψαν τις ευχές και τα όνειρά τους, δίνοντας μαγεία στην ημέρα.
- Εργαστήρια κατασκευών: Δημιουργικές δραστηριότητες που ενίσχυσαν τη φαντασία των παιδιών.
Παράλληλα, προσφέρθηκαν νόστιμα εδέσματα όπως σουβλάκια, κρέπες και ροφήματα, ενώ υπήρχε και γωνιά για face painting, διακοσμητικά αντικείμενα, hairstyling, καθώς και μια έκθεση βιβλίου για όσους ήθελαν να συνδυάσουν τη διασκέδαση με το διάβασμα.
Ευχές για τα Χριστούγεννα
Η γιορτή αποτέλεσε επίσης μια ευκαιρία για ευχές. Η διευθύντρια του σχολείου Βαρβάρα Ρογαλίδη, η πρόεδρος του συλλόγου γονέων Θέμις Αλαχούζου, το μέλος του Συλλόγου Δημήτρης Καρδούλιας, ευχαρίστησαν όσους στηρίζουν το έργο του σχολείου, ενώ τόνισαν τη σημασία αυτών των εκδηλώσεων για τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος αγάπης και συνεργασίας.
Γονείς, παππούδες , μαθητές και οι επισκέπτες ευχήθηκαν «Καλά Χριστούγεννα» και «Καλή Χρονιά», γεμάτα υγεία, χαρά και ειρήνη.
Όπως ανέφεραν οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί, η χαρά των παιδιών είναι ο σημαντικότερος στόχος, ενώ η στήριξη της σχολικής κοινότητας είναι μια διαρκής προτεραιότητα.
Παρόλο που η βροχή ανάγκασε τη διοργάνωση να ολοκληρωθεί λίγο νωρίτερα, η χαρά και η μαγεία των Χριστουγέννων παρέμειναν αναλλοίωτες στις καρδιές όλων.
Καλά Χριστούγεννα και Καλή Χρονιά από το 5ο Δημοτικό Σχολείο Πόλεως Καλύμνου
Δείτε video που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαΐλλη και Μάμας Χαραμαντάς