Γευστικό ρεπορτάζ στο “Aegean Alas” στη νέα παραλιακή Καλύμνου (video)

2910

Με το φακό του Kalymnos News, επισκεφτήκαμε το “Aegean Alas”, ένα εξαιρετικό μεζεδοπωλείο στη νέα παραλιακή της Καλύμνου. Πρόκειται για μία οικογενειακή επιχείρηση της Ευδοκίας Τρικοίλη, που βρίσκεται στο δρόμο από το Δημαρχείο προς την Ιχθυόσκαλα, σε έναν όμορφο, καθαρό και περιποιημένο χώρο.

Μας υποδέχθηκε με χαμόγελο η Μαρία-Καλλιόπη, κόρη της ιδιοκτήτριας, η οποία μας μίλησε για το μενού του καταστήματος, το οποίο περιλαμβάνει κρεατικά και θαλασσινά, ενώ μας ενημέρωσε για τις δυνατότητες του χώρου. Το χειμώνα, το εστιατόριο μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 100 άτομα, ενώ το καλοκαίρι η εμπειρία απογειώνεται με τραπέζια δίπλα στο κύμα.

Φιλοξενία, εξυπηρέτηση και ζεστό περιβάλλον

Το “Aegean Alas” ξεχωρίζει για το άψογο σέρβις, τη φιλική ατμόσφαιρα και την εξαιρετική εξυπηρέτηση. Όπως μας εξήγησε η Μαρία-Καλλιόπη, ο χώρος είναι ιδανικός για εκδηλώσεις, συνεστιάσεις και γλέντια με ζωντανή μουσική. Μάλιστα, πρόσφατα φιλοξένησαν μια μεγάλη εκδήλωση με πάνω από 100 άτομα, όπου οι επισκέπτες χόρεψαν, τραγούδησαν και γεύτηκαν μοναδικά πιάτα.

“Κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να μείνουν όλοι ευχαριστημένοι, έφαγαν, διασκέδασαν και πέρασαν υπέροχα!”, μας λέει η Μαρία-Καλλιόπη.

Ένα μενού που απογειώνει τις γεύσεις

Το μενού του “Aegean Alas” καλύπτει όλες τις προτιμήσεις, με επιλογές όπως:

Πιάτα της ώρας (πανσέτες, μπριζόλες, ποικιλίες κρεάτων)
Μεζεδάκια για τσίπουρο και κρασί
Ολόφρεσκα θαλασσινά όπως καλαμαράκια, γαρίδες και αλίπαστα
Χειροποίητα ορεκτικά και σαλάτες
Χταποδοκεφτέδες, σαρδέλες, σκουμπρί καπνιστό
Φέτα με μέλι και σουσάμι

Όλα τα προϊόντα είναι εξαιρετικής ποιότητας, με τις πρώτες ύλες να προέρχονται από την Ιχθυόσκαλα και τοπικούς προμηθευτές. Η μαμά Ευδοκία, η οποία έχει πολυετή εμπειρία στην κουζίνα, δημιουργεί πιάτα με παραδοσιακές συνταγές και σπιτική φροντίδα.

“Η μαμά είναι καταπληκτική! Έχει εμπειρία από το παλιό μας εστιατόριο στο Μασούρι και ξέρει να φτιάχνει πιάτα που αγαπά ο κόσμος.”, μας λέει η Μαρία.

Γεύσεις που μένουν αξέχαστες

Το ρεπορτάζ μας κατέληξε σε ένα απολαυστικό τραπέζι, όπου δοκιμάσαμε εκπληκτικά πιάτα! Οι γαρίδες με ούζο και μουστάρδα, οι χταποδοκεφτέδες και το σκουμπρί καπνιστό ήταν πραγματικά μοναδικά.

“Αυτό δεν είναι φαγητό, είναι εργόχειρο!”, αναφέραμε χαρακτηριστικά, δοκιμάζοντας τα πιάτα που μας ετοίμασε η μητέρα Ευδοκία.

Η καθαριότητα του χώρου και η οργάνωση της κουζίνας αποτελούν σημαντικά πλεονεκτήματα, καθώς το προσωπικό φροντίζει να εξυπηρετεί ακόμα και μεγάλα γκρουπ χωρίς καθυστερήσεις.

Απόκριες και ειδικά μενού

Με τις Απόκριες να πλησιάζουν, η Μαρία-Καλλιόπη μας ενημέρωσε ότι μπορούν να ετοιμάσουν ειδικά μενού κατόπιν παραγγελίας, ανάλογα με τις προτιμήσεις των πελατών.

“Έχουν ζητήσει μέχρι και πέρδικες! Η μητέρα μου αναλαμβάνει μαγειρευτά και ιδιαίτερα πιάτα, ώστε κάθε εκδήλωση να είναι ξεχωριστή.”

Το Γευστικό ρεπορτάζ στο “Aegean Alas” στη νέα παραλιακή Καλύμνου αποτελεί μία πραγματική γαστρονομική εμπειρία, που αξίζει να επισκεφτείτε είτε είστε ντόπιοι είτε τουρίστες. Ο τουρισμός της Καλύμνου δεν είναι μόνο οι όμορφες παραλίες και η φύση, αλλά και οι υπέροχες γεύσεις που προσφέρουν καταστήματα υψηλού επιπέδου όπως αυτό!

Συγχαρητήρια στη Μαρία-Καλλιόπη και την οικογένειά της! Ευχόμαστε καλές δουλειές και πάντα γεμάτα τραπέζια!

Δείτε το χορταστικό και γευστικό ρεπορτάζ στο “Aegean Alas” στη νέα παραλιακή Καλύμνου,στο video που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαΐλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς

4-2-2025 Στο “Aegean Alas” στη νέα παραλιακή Καλύμνου