Μαρία Μαγκούλια: Η Καλυμνιά πρωταθλήτρια σφαιροβολίας στην αποστολή της Εθνικής Ομάδας για το Βαλκανικό Πρωτάθλημα

143

Η Καλυμνιά πρωταθλήτρια σφαιροβολίας, Μαρία Μαγκούλια, θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ανδρών/Γυναικών, που θα διεξαχθεί το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου στο Βελιγράδι. Η αθλήτρια της Ένωσης Καζώνης Κάλυμνος 2000 συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των 24 Ελλήνων αθλητών και αθλητριών, που ανακοίνωσε ο ΣΕΓΑΣ, και θα διεκδικήσει μια δυνατή εμφάνιση στη διοργάνωση.

Η συμμετοχή της Μαρίας Μαγκούλια στη διοργάνωση αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία, καθώς ο αγώνας θα δώσει πολύτιμους βαθμούς για την πρόκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Άπελντοορν. Η νεαρή πρωταθλήτρια της σφαιροβολίας έχει αποδείξει πολλές φορές την αξία της σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο, ενώ η παρουσία της στην Εθνική ομάδα επιβεβαιώνει την εξαιρετική αγωνιστική της κατάσταση.

Η Ελλάδα θα συμμετάσχει με 24 αθλητές και αθλήτριες, οι οποίοι θα διεκδικήσουν διακρίσεις και θα προετοιμαστούν για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου στο ΣΕΦ, το οποίο θα διεξαχθεί μία εβδομάδα αργότερα. Η ελληνική αποστολή θα αναχωρήσει για τη Σερβία την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου και θα επιστρέψει την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου.

Η Μαρία Μαγκούλια, με τις εξαιρετικές επιδόσεις της, θα αγωνιστεί στη σφαιροβολία γυναικών, διεκδικώντας μια θέση στο βάθρο και τιμώντας την Κάλυμνο και την Ελλάδα.

Καλή επιτυχία στη Μαρία και σε όλη την ελληνική αποστολή

Παραθέτουμε παρακάτω την επίσημη ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ

Το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ανδρών/Γυναικών θα γίνει το Σάββατο (15/2) στο Βελιγράδι και είναι ο πρώτος μεγάλος αγώνας της χειμερινής περιόδου.

Η χώρα μας θα εκπροσωπηθεί από 24 αθλητές και αθλήτριες ικανούς να διεκδικήσουν καλές παρουσίες, θέση στο βάθρο των νικητών και παράλληλα βαθμούς που θα τους φέρουν πιο κοντά στην πρόκριση συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Άπελντοορν.

Συνάμα, το Βαλκανικό Πρωτάθλημα διεξάγεται μία εβδομάδα πριν το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού στο ΣΕΦ και για πολλούς θα αποτελέσει την ευκαιρία για ένα δυνατό τεστ event.

Η ομάδα θα ταξιδέψει για την Σερβία την Παρασκευή (14/2) και θα επιστρέψει την Κυριακή (16/2).

Αναλυτικά

Γυναίκες
60 μ.: Ραφαέλα Σπανουδάκη (ΓΣ Ηλιούπολης), Δήμητρα Τσουκαλά (ΠΑΣ Πρωταθλητών Κομοτηνής)
800 μ.: Γεωργία Δεσπολλάρη (ΠΑΟ)
1.500 μ.: Ανθή Κυριακοπούλου (ΠΑΟ), Εμμανουέλα Πλάκα (ΑΣ Αίας Σαλαμίνας)
3.000 μ.: Βασιλική Καλλιμογιάννη (ΝΓΣ Ηρακλής)
60 μ. εμπ.: Σοφία Ιωσηφίδου (ΟΚΑ Καβάλας), Μάρθα Νεαμονίτη (ΟΦΚΑ Σέρρες)
Μήκος: Μαρία Στεφανοπούλου (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος), Βασιλική Χαϊτίδου (ΠΑΟΚ)
Επί κοντώ: Αριάδνη Αδαμοπούλου (ΓΣ Κηφισιάς)
Ύψος: Τατιάνα Γκούσιν (ΓΣ Κηφισιάς)
Σφαιροβολία: Μαρία Μαγκούλια (Εν. Καζώνης Κάλυμνος 2000)

Άνδρες
60 μ.: Θοδωρής Βροντινός (ΠΑΟΚ), Βασίλης Μυριανθόπουλος (ΠΑΟ)
800 μ.: Πέτρος Παπαϊωάννου (Παναξιακός ΑΟ)
60 μ. εμπ.: Χρήστος Ρούμτσιος (ΟΦΚΑ Σέρρες)
Τριπλούν: Δημήτρης Τσιάμης (ΟΣΦΠ), Νίκος Ανδρικόπουλος (Αμεινίας Μεσογείων)
Μήκος: Βασίλης Μαρτινάκης (ΓΣ Σέρρες 93), Αντώνης Στυλιανίδης (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας)
Επί κοντώ: Γιάννης Ρίζος (ΑΣ Άρης)
Ύψος: Αντώνης Μέρλος (ΠΑΟΚ)
Σφαιροβολία: Οδυσσέας Μουζενίδης (ΑΣ Κένταυρος)