Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η FOOD EXPO 2025, η μεγαλύτερη έκθεση Τροφίμων & Ποτών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, που πραγματοποιήθηκε από τις 8 έως τις 10 Μαρτίου στο Metropolitan Expo. Η φετινή διοργάνωση συγκέντρωσε 1.300 εκθέτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίοι παρουσίασαν ό,τι πιο premium, καινοτόμο και υψηλής ποιότητας διαθέτει σήμερα η βιομηχανία του F&B.
Η τελετή εγκαινίων πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 8 Μαρτίου στις 12:00, στη συνεδριακή αίθουσα C2 του Metropolitan Expo. Την επίσημη έναρξη της έκθεσης τέλεσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κωνσταντίνος Τσιάρας, σηματοδοτώντας τη σημασία της FOOD EXPO ως μοχλού ανάπτυξης για τον κλάδο των τροφίμων και των ποτών.

Η έκθεση ανέδειξε τη διεθνή της διάσταση, φιλοξενώντας 200 ξένες συμμετοχές, οι οποίες παρουσίασαν μία εντυπωσιακή ποικιλία ethnic προϊόντων. Παράλληλα, οι 1.000 Hosted Buyers από 80 χώρες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά την ποιοτική και υψηλής διατροφικής αξίας παραγωγή των ελληνικών επιχειρήσεων.
Η FOOD EXPO 2025 αποτέλεσε γέφυρα για νέες εξαγωγικές συνεργασίες, με τις ελληνικές παραγωγικές εταιρείες να κλείνουν συμφωνίες και να δημιουργούν επαφές με διεθνείς αγοραστές, ενισχύοντας περαιτέρω την εξωστρέφεια του κλάδου.
Χιλιάδες επαγγελματίες επισκέπτες από όλο τον κόσμο εξερεύνησαν τα περίπτερα της έκθεσης, όπου πάνω από 50.000 προϊόντα εντυπωσίασαν για την πρωτοτυπία, τη γεύση, την κορυφαία ποιότητα και το σύγχρονο branding τους. Το πλούσιο πρόγραμμα της FOOD EXPO 2025 περιλάμβανε γευσιγνωσίες, workshops, B2B συναντήσεις και εξειδικευμένες συζητήσεις, καλύπτοντας κάθε πτυχή του σύγχρονου F&B industry.
Η Κάλυμνος παρούσα με το GOLDEN HONEY της Μαρίας Μακρυλλού Ατσά
Ανάμεσα στις επιχειρήσεις που ξεχώρισαν στην έκθεση ήταν και η GOLDEN HONEY της Μαρίας Μακρυλλού Ατσά από την Κάλυμνο, η οποία παρουσίασε το εξαιρετικής ποιότητας θύμαρίσιο μέλι της Καλύμνου. Με τη συμμετοχή της στη FOOD EXPO 2025, η επιχείρηση ανέδειξε τη μοναδικότητα και την αγνότητα του τοπικού της προϊόντος, κερδίζοντας το ενδιαφέρον Ελλήνων και ξένων αγοραστών.
Η FOOD EXPO 2025 απέδειξε για ακόμη μία χρονιά ότι αποτελεί το κορυφαίο σημείο συνάντησης για επαγγελματίες του κλάδου των τροφίμων και ποτών, συμβάλλοντας δυναμικά στην προώθηση των ελληνικών προϊόντων στις διεθνείς αγορές




