Η Κάλυμνος φημίζεται για την αυθεντική φιλοξενία της, τις φυσικές της ομορφιές και τη δυναμική τουριστική της ανάπτυξη. Στην καρδιά αυτής της ανάπτυξης, στον τομέα των μετακινήσεων, βρίσκεται η οικογενειακή επιχείρηση ενοικίασης αυτοκινήτων, μοτοποδηλάτων και ποδηλάτων Καρδούλια, την οποία συνεχίζουν με μεγάλη επιτυχία τα αδέλφια Νικόλαος και Γιώργος Καρδούλιας, έχοντας παραλάβει τη σκυτάλη από τον πατέρα τους, Μικέ.
Το κατάστημα τους βρίσκεται στην παραλιακή, στο λιμάνι της Καλύμνου, απέναντι από το Λιμεναρχείο, σε ένα κομβικό σημείο για όσους επισκέπτονται το νησί και αναζητούν αξιόπιστες λύσεις μετακίνησης.
Μια επιχείρηση με παράδοση και εξέλιξη
Η οικογενειακή επιχείρηση Καρδούλια έχει χτίσει την αξιοπιστία της μέσα από τα χρόνια, επενδύοντας σε ποιοτικές υπηρεσίες και διατηρώντας μία προσωπική σχέση με τους πελάτες της. Σήμερα, τα δύο αδέρφια συνεχίζουν με το ίδιο πάθος, προσαρμόζοντας την επιχείρηση στις σύγχρονες ανάγκες των ταξιδιωτών.
Το Kalymnos News επισκέφθηκε την επιχείρηση και συνομίλησε με τον Νικόλαο Καρδούλια, ο οποίος μας μίλησε για τη φετινή τουριστική σεζόν και τις προκλήσεις του κλάδου.
Αισιοδοξία για τη νέα τουριστική σεζόν
Σύμφωνα με τον Νικόλα Καρδούλια, τα πρώτα σημάδια για τη φετινή σεζόν είναι θετικά. Ήδη από την περίοδο του Πάσχα, οι κρατήσεις έχουν ξεκινήσει δυναμικά, με πολλούς επαναλαμβανόμενους επισκέπτες να επιλέγουν ξανά την Κάλυμνο για τις διακοπές τους.
«Τα πρώτα δείγματα δείχνουν ότι πρόκειται για μία καλή σεζόν. Η πρώτη περίοδος του Πάσχα ήδη έχει ξεκινήσει δυναμικά. Υπάρχουν κρατήσεις, και μάλιστα βλέπουμε ότι πολλοί από τους επισκέπτες είναι αυτοί που αγαπούν το νησί μας και έρχονται ξανά και ξανά.»
Παρόλο που υπάρχει αισιοδοξία, ο ίδιος επισημαίνει ότι κρατάνε μια εγκρατή στάση, καθώς είναι ακόμα νωρίς για ασφαλείς προβλέψεις για το καλοκαίρι. Ωστόσο, η έναρξη των πτήσεων τσάρτερ προς την Κω από τα τέλη Μαρτίου δημιουργεί προσδοκίες για μια δυνατή τουριστική περίοδο.
«Είμαστε αισιόδοξοι, αλλά προσεκτικοί. Επενδύουμε συνεχώς για να ανανεώσουμε τον στόλο μας και να παρέχουμε ακόμα καλύτερες υπηρεσίες. Το να προσφέρεις ποιοτικές επιλογές είναι το κλειδί για να ανταποκριθείς στις απαιτήσεις των επισκεπτών.»
Η τάση των αυτόματων αυτοκινήτων
Μιλώντας για τις εξελίξεις στην αγορά των ενοικιαζόμενων οχημάτων, ο Νικόλας Καρδούλιας τόνισε ότι τα αυτόματα αυτοκίνητα έχουν πλέον μεγάλη ζήτηση, ειδικά από επισκέπτες από χώρες όπως η Αυστραλία και η Αμερική, όπου αποτελούν τη συνήθη επιλογή.
«Τα αυτόματα αυτοκίνητα είναι πλέον μόδα και προσφέρουν μεγάλη άνεση, ειδικά για όσους επισκέπτονται για πρώτη φορά το νησί και δεν θέλουν να αγχώνονται με τις αλλαγές ταχυτήτων.»
Η επιχείρηση έχει ήδη ενισχύσει τον στόλο της με πολλά αυτόματα οχήματα, ανταποκρινόμενη στις απαιτήσεις των πελατών της.
Ο στόλος της επιχείρησης
Ερωτηθείς για το μέγεθος του στόλου της επιχείρησης, ο Νικόλας Καρδούλιας αποκάλυψε ότι αυτή τη στιγμή διαθέτουν περίπου 38 αυτοκίνητα, καθώς πρόσφατα πούλησαν ορισμένα για να ανανεώσουν τον εξοπλισμό τους.
«Έχουμε πουλήσει κάποια αυτοκίνητα ώστε να φέρουμε καινούργια. Περιμένουμε και άλλες παραλαβές, αλλά συνολικά έχουμε περίπου 38 οχήματα αυτή τη στιγμή.»
Η φιλοσοφία της οικογενειακής επιχείρησης Καρδούλια είναι ξεκάθαρη: διαρκής αναβάθμιση και ποιοτικές υπηρεσίες. Οι ιδιοκτήτες γνωρίζουν ότι ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος, αλλά επενδύουν σταθερά στη βελτίωση του στόλου και της εξυπηρέτησης, ώστε να διατηρούν τη φήμη τους και να προσφέρουν μια άψογη εμπειρία μετακίνησης στους επισκέπτες του νησιού.
Αν σχεδιάζετε τις διακοπές σας στην Κάλυμνο και αναζητάτε ένα αξιόπιστο μέσο μεταφοράς, η οικογενειακή επιχείρηση Καρδούλια στο λιμάνι της Καλύμνου αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή, με σύγχρονα οχήματα και άριστη εξυπηρέτηση.
Το κατάστημα Καρδούλια βρίσκεται στο λιμάνι της Καλύμνου, απέναντι από το Λιμεναρχείο
Η οικογενειακή επιχείρηση ενοικιαζόμενων auto-moto & ποδηλάτων Καρδούλια, στο λιμάνι Καλύμνου
Δείτε το video που ετοίμασε ο Μάμας Χαραμαντάς