Μια ιστορική φωτογραφία του Καλυμνιακού από το 1975 όταν πρωταγωνιστούσε στα Δωδεκάνησα

3116

Ο φίλος Σταμάτης Τσουλφάς μας έκανε την τιμή να μοιραστεί μαζί μας μια σπάνια φωτογραφία από το αρχείο του, που μας ταξιδεύει πίσω 50 χρόνια, στο 1975. Πρόκειται για μια εικόνα-ντοκουμέντο της ιστορικής ομάδας του Καλυμνιακού, όταν πρωταγωνιστούσε στο Δωδεκανησιακό Πρωτάθλημα Α’ Κατηγορίας.

Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη στο γήπεδο της Λέρου, κατά τη διάρκεια ενός αγώνα με την τοπική ομάδα, την ΑΣΕ Λέρου. Ήταν μια εποχή που το ποδόσφαιρο στα Δωδεκάνησα είχε έντονο συναγωνισμό και το πάθος για τη νίκη ήταν διάχυτο σε κάθε αναμέτρηση.

Οι πρωταγωνιστές της ιστορικής στιγμής

Στη φωτογραφία βλέπουμε 11 ποδοσφαιριστές και έναν αθλητικό παράγοντα, οι οποίοι τότε φορούσαν με περηφάνια τη φανέλα του Καλυμνιακού.

ΟΡΘΙΟΙ (από αριστερά):
Χαραμαντάς Μάμας, Μελιανός Δημήτρης , Ρεΐσης Νικόλαος, Λιάς Γεώργιος, Βαγιανός Μανώλης, Πολυτάρχης Ανδρέας, Νέσκες Δαυίδ (αθλητικός παράγοντας).

ΚΑΘΙΣΤΟΙ:
Λοΐζος Κλεάνθης, Κρητικός Γεώργιος, Ανθούλης Μιχάλης, Κουλλιάς Δημήτρης, Οικονόμου Νικόλαος.

Μνήμες μιας ένδοξης εποχής

Αυτή η φωτογραφία δεν είναι απλώς μια εικόνα, αλλά ένα πολύτιμο κομμάτι της ποδοσφαιρικής ιστορίας της Καλύμνου. Αντιπροσωπεύει μια εποχή όπου το ποδόσφαιρο παιζόταν με ψυχή και αυθεντικό πάθος, σε γήπεδα γεμάτα φιλάθλους, όπου οι τοπικές ομάδες έδιναν μάχες για την κορυφή.

Ο Καλυμνιακός, με τη σπουδαία πορεία του στο πρωτάθλημα Δωδεκανήσου, υπήρξε για χρόνια ένα από τα πιο δυνατά και υπολογίσιμα σωματεία του νησιού. Οι παίκτες που απεικονίζονται στη φωτογραφία είναι οι πρωταγωνιστές εκείνης της εποχής, οι οποίοι έγραψαν τη δική τους ιστορία στα γήπεδα της Δωδεκανήσου.

Ευχαριστούμε θερμά τον Σταμάτη Τσουλφά για αυτή τη μοναδική φωτογραφία, που μας επιτρέπει να θυμηθούμε και να τιμήσουμε τους ανθρώπους που συνέβαλαν στην ποδοσφαιρική ιστορία της Καλύμνου!