Ζωντανή εικόνα της τουριστικής σεζόν στο Μασούρι Καλύμνου– Το παράδειγμα του εστιατορίου PREGO και του σεφ Παντελή Βούρου (video)

924

Μία αισιόδοξη εικόνα για τη φετινή τουριστική σεζόν στην Κάλυμνο καταγράψαμε με το Kalymnos News στην τουριστική περιοχή Μασούρι, έξω από το γνωστό εστιατόριο PREGO του καταξιωμένου σεφ Παντελή Βούρου.

Παρότι βρισκόμαστε ήδη στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου, η κίνηση στο μαγαζί παραμένει έντονη, με επισκέπτες να απολαμβάνουν τη ζεστή φιλοξενία και τις γεύσεις του σεφ. Η εικόνα αυτή αντικατοπτρίζει τη σημαντική επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, χάρη κυρίως στους αναρριχητές που επισκέπτονται το νησί, καθώς η αναρριχητική δραστηριότητα αναμένεται να συνεχιστεί και τον Νοέμβριο.

Ο Παντελής Βούρος, γνωστός για την αγάπη του στην κουζίνα αλλά και για το επιχειρηματικό του δαιμόνιο, έχει αναπτύξει μία φιλοσοφία βασισμένη στην ποιότητα, την καινοτομία και τη δημιουργικότητα. Όπως μας εξηγεί, δίνει ιδιαίτερη σημασία στη σύνδεση με την πρώτη ύλη, καλλιεργώντας ο ίδιος λαχανικά και παράγοντας ακόμη και το δικό του ελαιόλαδο, καλύπτοντας περίπου το 80% των αναγκών του εστιατορίου σε αυτά τα είδη.

Η επιτυχία του PREGO δεν οφείλεται μόνο στην υψηλή ποιότητα των πιάτων, αλλά και στη σωστή οργάνωση, την ομαδική δουλειά και την προσαρμογή στις ανάγκες των πελατών. Ιδιαίτερη μέριμνα δίνεται στους αναρριχητές, με το μενού να προσαρμόζεται στις διατροφικές τους απαιτήσεις, αναδεικνύοντας τη στενή σύνδεση του εστιατορίου με τον τοπικό τουρισμό.

Όπως τονίζει ο ίδιος ο Παντελής, «η επιτυχία βασίζεται στη χημεία μεταξύ ποιότητας, καλής διάθεσης, δημιουργικότητας, συντονισμού, αγάπης και σκληρής δουλειάς». Παράλληλα, φροντίζει να διατηρεί άριστες σχέσεις με το προσωπικό του, πληρώνοντας στην ώρα του και προσφέροντας ένα υποστηρικτικό και θετικό περιβάλλον εργασίας.

Το παράδειγμα του Παντελή Βούρου αποδεικνύει ότι η επιτυχία στον χώρο της εστίασης δεν εξαρτάται μόνο από καλές συνταγές, αλλά από ένα ολοκληρωμένο πλάνο που περιλαμβάνει την παραγωγή ποιοτικών πρώτων υλών, συνεχή βελτίωση, αποτελεσματική διαχείριση προσωπικού και βαθιά κατανόηση της αγοράς.

Ένας συνδυασμός που οδηγεί —όπως δείχνει η περίπτωση του PREGO— σε σταθερή ανάπτυξη, αναγνώριση και συνέπεια, αποτελώντας φωτεινό παράδειγμα για την τοπική επιχειρηματικότητα στην Κάλυμνο

Δείτε το video που επιμελήθηκαν η Μπέττυ Μαΐλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς

Στο εστιατόριο Prego του σεφ Παντελή Βούρου στο Μασούρι Καλύμνου.