Ο Μητροπολίτης κ. Παΐσιος συγχαίρει τον Γιώργο Τρικοίλη για τα λόγια καρδιάς προς τον Γιάννη Χαλίκο.

598

Με αφορμή τη συνέντευξη που παραχώρησε στο Kalymnos News ο πρώην στενός συνεργάτης του μεγάλου ευεργέτη της Καλύμνου Γιάννη Χαλίκου και πρώην δημοτικός σύμβουλος Γεώργιος Τρικοίλης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ. Παΐσιος απέστειλε συγχαρητήρια επιστολή προς δημοσίευση.

Στην επιστολή του, ο Σεβασμιώτατος εκφράζει από καρδιάς τα συγχαρητήριά του προς τον. Γεώργιο Τρικοίλη για τη συνέντευξή του στο Kalymnos News και τον δημοσιογράφο Μάμμα Χαραμαντά, τονίζοντας τα «καλά και πηγαία λόγια» που ειπώθηκαν για τον φιλόπατρη και φιλάνθρωπο Γιάννη Χαλίκο.Τη συνέντευξη αυτή μπορείτε να δείτε ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

Ο Σεβασμιώτατος υπογραμμίζει ότι έτσι οφείλουν να σκέπτονται οι νουνεχείς και ανιδιοτελείς άνθρωποι, οι οποίοι αναγνωρίζουν και εκτιμούν την πολυεπίπεδη προσφορά του αγαπητού συμπατριώτη Γιάννη Χαλίκου τόσο στη γενέτειρά του, την Κάλυμνο, όσο και στους έχοντες ανάγκη συμπατριώτες του, τόσο στο νησί όσο και στο Ντάργουιν της Αυστραλίας.

Κλείνοντας την επιστολή του, ο Μητροπολίτης Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας παραπέμπει στη σοφία του λαού, με τη γνωστή ρήση «κάνε το καλό και ρίχ’ το στο γιαλό», εκφράζοντας τη βεβαιότητά του ότι αυτό ακριβώς πράττει και ο Γιάννης Χαλίκος, με συνέπεια, ταπεινότητα και ανιδιοτέλεια.

Παραθέτουμε ώς έχει την επιστολή που φέρει την υπογραφή:
+ Ο Μητροπολίτης Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας Παΐσιος

Θα ήθελα από καρδίας να συγχαρώ τον Γεώργιον Τρικοίλην δια την συνεντευξή του στο kalymnos News και κ Μάμμα Χαραμαντά σχετικώς με τα καλά και πηγαία λόγια του πού είπε δια τον Φιλόπατρη και Φιλάνθρωπο Γιάννη Χαλίκο ,ο οποίος δυστυχώς δεν θα έπρεπε να είχε υποστεί τέτοια ψυχική και σωματική ταλαιπωρία ,δια δήθεν παράβαση κοινής ησυχίας,που στην Κάλυμνο ;;

Έτσι πρέπει να σκέπτονται οι νουνεχείς και οι ανιδιοτελείς που εκτιμούν την προσφορά του αγαπητού συμπατριώτη Γιάννη Χαλίκου στην γενέτειρα του την Κάλυμνον και στούς έχοντας την ανάγκη συμπατριώτες του ,τόσον ενταύθα ,όσον και στο Ντάργουιν της Αυστραλίας.
Ο σοφός λαός (λέει κάμε το καλό και ρίχτο στο γιαλό)αυτό κάνει είμαι βέβαιος και ο Γίαννης ο Χαλίκος !

+Ο Μητροπολίτης Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας Παΐσιος