Πρωταθλήτρια Νοτίου Αιγαίου η ομάδα μπάσκετ του 2ου ΓΕΛ Καλύμνου – Με φόρα για την Αθήνα και το Πανελλήνιο

823
Φωτό και με τις 2 ομάδες μαζί. Μαθητές του ΕΠΑΛ Παρου κρατούν και ένα χαρτόνι στο οποίο αναγράφουν το όνομα συμμαθητού τους που πρόσφατα και πρόωρα έφυγε από τη ζωή

Με ακόμη μία εντυπωσιακή εμφάνιση, η ομάδα καλαθοσφαίρισης αγοριών του 2ου Γενικού Λυκείου Καλύμνου στέφθηκε Πρωταθλήτρια Νοτίου Αιγαίου, εξασφαλίζοντας την πρόκριση στην επόμενη φάση του Πανελλήνιου Σχολικού Πρωταθλήματος, που θα διεξαχθεί στην Αθήνα, όπου θα αντιμετωπίσει την Πρωταθλήτρια Βορείου Αιγαίου.

Η ομάδα του 2ου ΓΕΛ Καλύμνου, Πρωταθλήτρια Δωδεκανήσου, αγωνίστηκε σήμερα Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2026 στο κλειστό γήπεδο Κερατσινίου,τυπικά ως φιλοξενούμενη , απέναντι στην πρωταθλήτρια ομάδα των Κυκλάδων, το ΕΠΑΛ Πάρου. Οι μαθητές της Καλύμνου κυριάρχησαν από τα πρώτα λεπτά, επιβάλλοντας τον ρυθμό τους και φτάνοντας σε μία επιβλητική νίκη με 73-47, επιβεβαιώνοντας την αγωνιστική τους ανωτερότητα, τη συνοχή και το πάθος τους για διάκριση.

Η φετινή πορεία της ομάδας υπήρξε σταθερά ανοδική, με καθαρές νίκες απέναντι στο ΕΠΑΛ Καλύμνου, το Λύκειο Λέρου, το 1ο Λύκειο Κω (Ιπποκράτειο), το Γενικό Λύκειο Ιαλυσού και το ΕΠΑΛ Πάρου. Κάθε αγώνας αποτέλεσε ένα ακόμη βήμα ωρίμανσης, ενίσχυσης της αυτοπεποίθησης και ενδυνάμωσης του ομαδικού πνεύματος.

Πίσω από αυτή την επιτυχημένη διαδρομή βρίσκεται η καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής Ελένη Κουντούρη, η οποία μεθοδικά και με συνέπεια καθοδηγεί τους αθλητές, αξιοποιώντας το ταλέντο και τις δυνατότητές τους. Με πλάνο, πειθαρχία και έμφαση στη συνεργασία, έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα σύνολο με αγωνιστική ταυτότητα και ξεκάθαρο προσανατολισμό στη διάκριση.

Στο ρόστερ της είχε στη διάθεσή της, τους εξής μαθητές–αθλητές, που αγωνίζονται στις δύο τοπικές ομάδες Ακαδημία Καλύμνου (CBA) και Ε.Α.ΚΑ::

  • Θανάσης Χρυσάκης
  • Στέλιος Καρδούλιας
  • Χρήστος Κουλλιάς
  • Σταύρος Μπουζαλης
  • Στέφανος Κουλλιάς
  • Μικές Καλικάντζαρος
  • Γιώργος Καλικάντζαρος
  • Άγγελος Πετράκης
  • Νικόλας Μούγκρος
  • Παύλος Κουλλιάς

.Η ομάδα του 2ου ΓΕΛ Καλύμνου δείχνει μετά και τη σημερινή νίκη της, πλέον έτοιμη να διεκδικήσει μία ακόμη σημαντική διάκριση στην πανελλήνια σκηνή, εκπροσωπώντας με υπερηφάνεια το σχολείο, την Κάλυμνο, τα Δωδεκάνησα και ολόκληρο το Νότιο Αιγαίο.

Θερμά συγχαρητήρια στους αθλητές, στην προπονήτρια και σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα.
Καλή συνέχεια και ακόμη περισσότερες επιτυχίες!