Β’ Χαιρετισμοί στην Παναγία Καλαμιώτισσα Πόθιας: Κατάνυξη και πλήθος πιστών (video)

407

Σε ατμόσφαιρα βαθιάς κατάνυξης τελέστηκε την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2026 η Β’ Στάση των Χαιρετισμών της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής (Παναγία Καλαμιώτισσα) στην Πόθια Καλύμνου.

Το Kalymnos News βρέθηκε στον ιστορικό ναό, όπου πλήθος πιστών κατέκλυσε τον χώρο για να συμμετάσχει στην ιερή ακολουθία και να τιμήσει την Υπεραγία Θεοτόκο, στο πλαίσιο της κατανυκτικής περιόδου της Μεγάλης Τεσσαρακοστής. Η παρουσία των πιστών ήταν ιδιαίτερα συγκινητική, ενώ το «παρών» έδωσαν και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών.

Της ακολουθίας των Χαιρετισμών χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ. Παΐσιος

Ο Ακάθιστος Ύμνος: Ένα υμνογραφικό αριστούργημα της Ορθοδοξίας

Οι Χαιρετισμοί της Θεοτόκου αποτελούν ένα από τα πιο αγαπημένα και συγκινητικά υμνολογικά κείμενα της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Τμήματα του Ακάθιστου Ύμνου ψάλλονται κάθε Παρασκευή της Σαρακοστής, υμνώντας την Παναγία και αναγνωρίζοντας τον ξεχωριστό της ρόλο ως Μητέρα του Θεού και Μεσίτρια των ανθρώπων.

Η Β’ Στάση των Χαιρετισμών περιλαμβάνει στίχους που εξυμνούν τη Θεοτόκο ως αιτία της σωτηρίας του ανθρωπίνου γένους και αναδεικνύουν τη συμβολή της στο Θεϊκό σχέδιο της Ενανθρώπησης. Οι λυρικοί και βαθιά θεολογικοί αυτοί ύμνοι αποτελούν έναν ύμνο αγάπης, ευγνωμοσύνης και πίστης προς τη Μητέρα του Κυρίου.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο που κατέγραψε ο Μάμας Χαραμαντάς από τη συγκινητική αυτή βραδιά στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής στην Πόθια Καλύμνου.

Β’ Χαιρετισμοί στην Παναγία Καλαμιώτισσα Πόθιας: Κατάνυξη και πλήθος πιστών