Επίσκεψη του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ στην Κάλυμνο.

  4288

  Επίσκεψη Εργασίας στην Κάλυμνο, αλλά με πολύ ουσιαστικές και παραγωγικές επαφές, πραγματοποίησε σήμερα ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ.

  Κατά σειρά συνάντησε τον Διοικητή του Νοσοκομείου, τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου, τον Δήμαρχο και τον Έπαρχο.

  Αργά το μεσημέρι πήγε για προσκύνημα στο Μοναστήρι του Οσίου Σάββα και έκλεισε την επίσκεψή του στο νησί με ζωντανή συνέντευξη στο κανάλι ΑΙΓΑΙΟΝ – TV.

  Χωρίς αξιολόγηση στη σειρά κατάταξης, οι συνομιλητές του Υφυπουργού του έθεσαν τα εξής ζητήματα που απασχολούν το νησί:

  1. Ο εκσυγχρονισμός του 50% του δικτύου ύδρευσης και αποχέτευσης.

  2. Ο εξωραϊσμός του Νοσοκομείου και η αποπεράτωση της νέας πτέρυγας με γενναία χορηγία του Ελληνοαυστραλού ευεργέτη του νησιού Ιωάννη Χαλίκου, (χωρίς τα γνωστά εμπόδια της ελληνικής γραφειοκρατίας).

  3. Η διατήρηση της καθημερινής αεροπορικής σύνδεσης με Αθήνα.

  4. Η συχνότερη, τουλάχιστον πέντε φορές την εβδομάδα, από το Φθινόπωρο και το Χειμώνα, ένταξη της Καλύμνου στην ακτοπλοϊκή σύνδεση του Πειραιά με Κω και Ρόδο.

  5. Η αντιμετώπιση του προβλήματος της υποστελέχωσης του Δήμου στις Τεχνικές Υπηρεσίες, στον τομέα της Καθαριότητας, στο Μουσείο, στο Καταδυτικό Κέντρο κλπ.

  6. Η μετακίνηση στο νησί ενός ψυχιάτρου «λόγω προβλήματος. ναρκωτικών» όπως επεσήμανε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου.

  7. Κονδύλια για τη χρηματοδότηση επισκευών των σχολικών κτιρίων

  8. Η ευκολότερη αδειοδότηση από την Αρχαιολογική Υπηρεσία, λήψης εικόνων τμημάτων του Μουσείου του νησιού από ξένα τηλεοπτικά δίκτυα, που προσφέρονται για την προβολή της Καλύμνου

  9. Η επανάκτηση της αυτονομίας του νοσοκομείου του νησιού, που τώρα υπάγεται στο ΑΦΜ της Κω

  . Τέλος, σε ερώτηση του ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ σχετικά με την εκβάθυνση του Λιμανιού της Καλύμνου, που καθυστερεί χρόνια τώρα, έλαβε την απάντηση – διαβεβαίωση του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου, παρουσία του Δημάρχου Γιάννη Γαλουζή, ότι οι σχετικές μελετητικές διαδικασίες ολοκληρώθηκαν και μόλις σταματήσει τα δρομολόγιά του το ΚΡΗΤΗ Ι, θα αρχίσει αμέσως το σχετικό έργο, το οποίο θα ολοκληρωθεί μέσα σε δύο μήνες.

  Ο Τέρενς Κουίκ είχε επίσης συνάντηση και με τον σημαντικό ευεργέτη του νησιού ΕλληνοαυστραλόΙωάννη Χαλίκο, τον οποίο και ευχαρίστησε για όσα πράττει για τη γενέτειρά του, με τελευταία δωρεά στο Δήμο δύο υπερσύγχρονων λεωφορείων για την εξυπηρέτηση των κατοίκων, κυρίως των ηλικιωμένων.

  Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Κάλυμνο, ο Τέρενς Κουίκ ως μέλος του Εθνικού Συμβουλίου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, είχε συνεργασία τόσο με το τοπικό στέλεχος των ΑΝΕΛ Γιάννη Χλωρό, όσο και με τον Πρόεδρο της Συντονιστικής των ΑΝΕΛ Κω – Καλύμνου Αντώνη Γκιντιζέ. Αργά το βράδυ επιστρεπισκεψη τερενσέφει ακτοπλοϊκώς στην Αθήνα.