Κίνα: Άνοιξε η μεγαλύτερη γυάλινη γέφυρα του κόσμου.

1287

Με μήκος 430 μέτρα και σε ύψος 300 μέτρων από το έδαφος – Μόνο 8.000 επισκέπτες επιτρέπεται να τη διασχίσουν την ημέρα

Άνοιξε για το κοινό η μεγαλύτερη γυάλινη γέφυρα του κόσμου με μήκος 430 μέτρα και σε απόσταση από το έδαφος στα 300 μέτρα στο Εθνικό Δασικό Πάρκο της Ζανγκτζιατζιέ της επαρχίας Χουνάν στην Κίνα.

Σχεδιασμένη από τον Ισραηλινό αρχιτέκτονα Χαίμ Ντοτάν, η γέφυρα δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να περπατούν έχοντας την αίσθηση ότι βρίσκονται στο κενό.

Οι αρμόδιες αρχές, βέβαια, φρόντισαν ώστε η γέφυρα να είναι απόλυτα ασφαλής για το κοινό, κυρίως μετά το περιστατικό με το ραγισμένο πάνελ στη γυάλινη γέφυρα της επαρχίας Χενάν το 2015.

Για αυτό το σκοπό, μάλιστα, κάλεσαν ανθρώπους με βαριοπούλες να επιχειρήσουν να σπάσουν τις γυάλινες επιφάνειες, ενώ τοποθετήθηκε ακόμα και όχημα, χωρίς να σημειωθεί η παραμικρή ρωγμή.

«Δε φοβάμαι, μοιάζει ασφαλές», είπε μία από τις πρώτες επισκέπτριες που διέσχισε τη γέφυρα με το σύζυγο και τα παιδιά της.

«Έχει κόσμο σήμερα, αλλά να αιωρείσαι σε ύψος 300 μέτρων είναι μοναδική εμπειρία», δήλωσε ένας ακόμα επισκέπτης.

Παρότι έχουν τηρηθεί αυστηροί κανόνες ασφαλείας, επισημαίνεται πως μόνο 8.000 άνθρωποι επιτρέπεται να τη διασχίσουν καθημερινά, ενώ οι ενδιαφερόμενοι χρειάζεται να αγοράσουν τα εισιτήρια μία ημέρα νωρίτερα έναντι 20 δολαρίων.

Οι αρμόδιοι, μάλιστα, αναμένεται να προσφέρουν και τη δυνατότητα μπάντζι τζάμπινγκ για ακόμα πιο παράτολμους τουρίστες.