Το πλοίο «ΚΡΗΤΗ 1» των 192 μέτρων κατέρριψε το «μύθο» ότι τα μεγάλα πλοία δεν χωράνε στο λιμάνι της Καλύμνου.

2751

Σήμερα Σάββατο πρωί,εύκολα, άνετα, γρήγορα και χωρίς κανένα πρόβλημα προσέδεσεστην εσωτερική προβλήτα του λιμένα Καλύμνου

Ο «μύθος» ότι μεγάλα πλοία άνω των 150 μέτρων, δεν μπορούν να εισέλθουν στο εσωτερικό του λιμένα Καλύμνου και να προσδέσουν στην εσωτερική προβλήτα,καταρρίφθηκε.

Το πλοίο «ΚΡΗΤΗ1» στο προγραμματισμένο σημερινό δρομολόγιο του Σαββάτου 20 Αυγούστου 2016 ,λίγο μετά τις 06.15 το πρωί ,λόγω αγκυροβολημένων σκαφών αναψυχής στον θαλάσσιο χώρο μπροστά από τον εξωτερικό μόλο ,εισήλθε στο εσωτερικό του λιμένα Καλύμνου και προσέδεσε στην κεντρική προβλήτα .Το πλοίο αναχώρησε στις 07.25.

Να σημειώσουμε ότι το «ΚΡΗΤΗ 1» έχει μήκος 191,80 μ και πλάτος 29,40 και είναιμεγαλύτερο σε μήκος κατά 15 μέτρα και σε πλάτος κατά 3,40 μ. από τα BLUE STAR 1 και  2.

Θα  πρέπει να επισημάνουμε ότι τα πλοία  BLUE STAR 1 και  2 διαθέτουν μηχανές νεότερης τεχνολογίας σε σχέση με αυτές του «ΚΡΗΤΗ 1», που παρέχουν πολλές δυνατότητες στους χειρισμούς για περισσότερους ελιγμούς στην προσέγγιση και στην πρόσδεση του πλοίου.

Το σημερινό γεγονός επιβεβαιώνει αυτό που υποστηρίζει πάγια το kalymnos-news.gr, ότι δεν φταίει το λιμάνι της Καλύμνου που δεν προσεγγίζουν τα πλοία, αλλά η μονοπωλιακή παρουσία της Εταιρείας στα Δωδεκάνησα.

Ευχαριστούμε του φίλους για τις φωτογραφίες που μας έστειλαν.

κρητη ενα σημερα
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός