Πλήγμα για τον αναρριχητικό τουρισμό η αφαίρεση της Κω απ’ τα δρομολόγια της Ryanair

2367

Πλήγμα για τον αναρριχητικό τουρισμό η αφαίρεση της Κω απ’ τα δρομολόγια της Ryanair

Το είχε προαναγγείλει πριν 5 μήνες ο Εμπορικός Διευθυντής, της Ryanair, David O’Brien ότι θα διακόψει το φετινό καλοκαιρινό πρόγραμμα πτήσεων προς Κω κατά 2 μήνες νωρίτερα, ενώ το 2017 θα αφαιρεθεί η Κως από τα δρομολόγια της Εταιρείας προς την Ελλάδα.

Δυστυχώς αυτά που ειπώθηκαν τότε έγιναν πράξη.

Η  Ryanair ανακοίνωσε το καλοκαιρινό πρόγραμμα της για το 2017 συρρικνώνοντας για πρώτη φορά την παρουσία της στην Ελλάδα με το ισχνό κατά τ’ άλλα 2% σε σχέση με φέτος. Η γνωστή αεροπορική σκοπεύει να εστιάσει περαιτέρω την προσοχή της στην υψηλή καλοκαιρινή περίοδο, όπως διευκρίνισε ο Εμπορικός Διευθυντής, David O’Brien αφήνοντας σαφείς αιχμές για την απόρριψη των προτάσεων της εταιρίας προς το κυβερνητικό επιτελείο για την επέκταση της τουριστικής περιόδου και την φορολογία, όπως είπε.

Βέβαια χαμένη από τα νέα δεδομένα είναι η περιοχή μας, αφού η Κως φεύγει εντελώς από τα θερινά δρομολόγια της επόμενης σεζόν, λόγω της μεγάλης πτώσης της κίνησης και της υπάρχουσας φορολογίας.

Η δυσμενής αυτή εξέλιξη με την απόφαση της Ryanair, να διακόψει το καλοκαιρινό πρόγραμμα πτήσεων προς Κω  αποτελεί πλήγμα για το αναρριχητικό τουρισμό στην Κάλυμνο, αφού είναι γνωστό ότι τα τελευταία χρόνια στην  κορύφωση  του αναρριχητικού τουρισμού , συνέβαλαν  και οι πτήσεις εταιρειών χαμηλού κόστους όπως η Ryanair η οποία διακινούσε μεγάλο αριθμό αναρριχητών.