Ο Νότης Μαριάς καταγγέλλει στην Ευρωβουλή τη φορομπηχτική πολιτική της τρόικας κατά των Ελλήνων αλιέων.

869

Τη φορομπηχτική πολιτική της τρόικας κατά των Ελλήνων αλιέων κατήγγειλε σε ομιλία του τη Δευτέρα 24/10/2016 στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς.

Όπως επισήμανε ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής: «Η διασφάλιση ουσιαστικού ελέγχου των αλιευτικών δραστηριοτήτων είναι προϋπόθεση για την εξασφάλιση μιας βιώσιμης εκμετάλλευσης των θαλάσσιων πόρων αλλά και για να υπάρξουν ισότιμοι όροι ανταγωνισμού μεταξύ των στόλων της Ένωσης. Προκειμένου να υπάρξει αυτός ο ανταγωνισμός και η ισότητα απέναντι στη μεταχείριση των αλιέων προτείνει η Ευρωπαϊκή Ένωση τη ρύθμιση ενός κοινού κανονισμού ελέγχου της αλιείας».

Και ο Νότης Μαριάς απευθυνόμενος στον παρευρισκόμενο Ευρωπαίο Επίτροπο κ. Vella συνέχισε: «Ωστόσο, σε χώρες όπως η Ελλάδα όπου οι αλιείς βιώνουν τις συνέπειες του αγροτικού μνημονίου της τρόικας, η Ένωση κάθε άλλο παρά ενισχύει τον αλιευτικό τομέα. Οι φορομπηχτικές πολιτικές κύριε Vella  που επιβάλλει η Κομισιόν μέσω της τρόικας οδηγούν τους παράκτιους αλιείς στην υποβάθμιση, ενώ ο πρωτογενής τομέας πλήττεται όλο και περισσότερο».

Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Είναι επομένως αναγκαίο η Ένωση να δώσει έμφαση στην ενίσχυση της γαλάζιας οικονομίας, στην αύξηση της χρηματοδότησης στον αλιευτικό τομέα, ενώ σε σχέση με την Ελλάδα κύριε Vella θα πρέπει επιτέλους να μπει φραγμός στη φορομπηχτική πολιτική που πλήττει τα εισοδήματα και τα συμφέροντα των αλιέων και τους έχει φτωχοποιήσει».

Δείτε το σχετικό βίντεο με την τοποθέτηση του Νότη Μαριά.