Προφητικά αποδεικνύονται τα όσα είπε ο Δ.Διακομιχάλης(video) πριν 8 μήνες στο kalymnos-news.gr για τα στέγαστρα της παραλιακής Καλύμνου.

1373

Προφητικά αποδεικνύονται τα όσα είπε ο τέως Δήμαρχος Δ.Διακομιχάλης πριν 8 μήνες, μιλώντας στο kalymnos-news.gr  για τα στέγαστρα της παραλιακής Καλύμνου.

Συγκεκριμένα στις 14 Φεβρουαρίου 2016 ,πριν 8 μήνες, είχαμε ζητήσει από τον τέως Δήμαρχο Δ.Διακομιχάλη  να σχολιάσει την ενημέρωση που έγινε την Παρασκευή βράδυ, 12 Φεβρουαρίου στους καταστηματάρχες της παραλιακής ,για το θέμα της χερσαίας ζώνης και των υφιστάμενων στεγάστρων, από τον Πρόεδρο του ΔΛΤ Καλύμνου Σ.Τηλιακό και το Δήμαρχο Ι.Γαλουζή

Ο τέως Δήμαρχος Δ.Διακομιχάλης αναταποκρινόμενος στην πρόσκληση μας, επισκέφτηκε την  Κυριακή μεσημέρι 14 Φεβρουαρίου 2016 τα γραφεία της εφημερίδας μας και μπροστά στην κάμερα του kalymnos-news.gr, έκανε σχετικές δηλώσεις παραθέτοντας και τις δικές του προτάσεις για την επίλυση του προβλήματος.

Δηλώσεις, αναφορές και προτάσεις που 8 μήνες μετά και με τη σημερινή  κατάσταση όπως διαμορφώθηκε, αποδεικνύονται προφητικές

Ο Δ.Διακομιχάλης ξεκινώντας τις δηλώσεις του είχε πει:

Σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία όπως η σημερινή, ο κ. Γαλουζής και η ομάδα του, βρήκαν την πιο ακατάλληλη στιγμή να δημιουργήσουν ένα θέμα με τα στέγαστρα στην παραλιακή ζώνη που θα στοιχίσει έντονα στην οικονομική ζωή αυτού του νησιού. Δεδομένου ότι αν τα κατεδαφίσουν όπως διατείνονται, θα κλείσουν επιχειρήσεις, θα απολυθούν εργαζόμενοι, πίσω από τις επιχειρήσεις υπάρχουν προμηθευτές με ότι αυτό σημαίνει για την Τοπική οικονομία.

Με τον πιο ανεδαφικό τρόπο χωρίς να γνωρίζουν το θέμα, χωρίς να εμβαθύνουν πως μπορεί να αντιμετωπιστεί αυτή η κατάσταση, προχώρησαν σε εξαγγελίες, που ομολογώ ότι θέλουν ανάλυση κατά πόσο στοιχειωδώς έχουν καταλάβει το πρόβλημα που οι ίδιοι δημιούργησαν.

Στη συνέχεια ο Δ..Διακομιχάλης αναφέρθηκε στις δικές του προτάσεις για την επίλυση του θέματος που εστιάζονται σε 3 ενέργειες.

Συγκεκριμένα είπε:

1.Κάνω έκκληση για μία άλλη φορά να μπλοκάρουν άμεσα τη δημοσίευση στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως, του καθορισμού της χερσαίας ζώνης του λιμανιού.

2.Να συνεχίσουν την διαδικασία που ξεκίνησε η δική μας δημοτική Αρχή για επαναχάραξη του Αιγιαλού και της παραλίας.

  1. Να παρθεί πολιτική απόφαση που να στέλνει ένα μήνυμα στην Κτηματική Υπηρεσία Δωδεκανήσου να σταματήσει να στέλνει πρόστιμα εν αναμονή επαναχάραξης του Αιγιαλού και της παραλίας.

 

Τέλος ο Δ.Διακομιχάλης αναφέρθηκε στα 11 στέγαστρα που κατασκευάστηκαν με πρόγραμμα της ΕΕ και χρηματοδοτήθηκαν με 380.000 ευρώ και επισήμανε:

Γι’ αυτές τις κατασκευές δεν έχει ευθύνη κανείς από τους ενοικιαστές των καταστημάτων.Είναι ιδιοκτησίας του Δήμου και τα πρόστιμα εκεί θα πρέπει να επιβληθούν και όχι στους καταστηματάρχες.

Επίσης ο Δήμος δεν έχει δικαίωμα να τα κατεδαφίσει γιατί χρηματοδοτήθηκαν από ΕΕ πρόγραμμα και δεν έχουν περάσει 10 χρόνια από τότε που έχουν κατασκευαστεί.

Επίσης ο Δ.Διακομιχάλης επισήμανε την προσπάθεια του Δημάρχου Ι.Γαλουζή να αποποιηθεί των ευθυνών, αναφέροντας ότι ο ίδιος όταν χρειάστηκε πήγε μάρτυρας υπεράσπισης των καταστηματαρχών ότι η Κτηματική Υπηρεσία τους έστελνε στα Ποινικά Δικαστήρια

Κλείνοντας την τοποθέτηση του ο Δ.Διακομιχάλης είπε: «Επιτέλους ας συναισθανθούν τις ευθύνες τους ,καιρός να καταλάβουν ότι έχουν την ευθύνη ενός λαού με προβλήματα στα χέρια τους και συνειδητοποιήσουν ότι δεν μπορούν να παίζουν ,γιατί στην κυριολεξία αυτοί οι άνθρωποι παίζουν.»

Δείτε το σχετικό video με τις δηλώσεις του Δημήτρη Διακομιχάλη στις 14 Φεβρουαρίου 2016

 
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός