Αλ. Τσίπρας από τη Νίσυρο: «Κάνουμε πράξη το όραμα στήριξης των πιο αδύναμων» (video)

1313

Στη Νίσυρο χτυπά σήμερα η καρδιά της Ελλάδας, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της τελετής ανακήρυξής του σε επίτιμο δημότη του νησιού, η οποία πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο. Στην ομιλία του, ο πρωθυπουργός απευθύνθηκε στους πολίτες που φυλάττουν Θερμοπύλες, όπως είπε χαρακτηριστικά, και στην υποχρέωση που έχει η πολιτεία απέναντί τους.

Ο ΑΛέξης Τσίπρας, εξήγγειλε την αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ για τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και των Δωδεκανήσων, τα οποία σηκώνουν, όπως είπε, το βάρος όλης της Ευρώπης για την αντιμετώπιση του προσφυγικού, ενώ ανακοίνωσε τη σύσταση Εθνικού Συμβουλίου Νησιωτικής Πολιτικής καθώς και μέτρα για τη βελτίωση των δομών της υγείας, της παιδείας και των μεταφορών.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι «Θα πρέπει να δείξουμε έμπρακτα τη στήριξη στα νησιά». Όπως είπε χαρακτηριστικά, «Να απευθυνθώ σε αυτούς και αυτές που φυλάττουν Θερμοπύλες, όπως εσείς, η πολιτεία έχει χρέος, απέναντί σας να ζείτε με αξιοπρέπεια, να έχετε ίσα δικαιώματα όπως όλοι οι άλλοι Έλληνες πολίτες». Δήλωσε, «Συγκινημένος και χαρούμενος που έρχομαι και πάλι στο νησί σας».

%cf%84%cf%83%ce%af%cf%80%cf%81%ce%b1%cf%82-%ce%bd%ce%b9%cf%83%cf%85%cf%81%ce%bf%cf%82-%ce%b5%ce%bd%ce%b1

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στη γνωριμία του με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο, στη Νίσυρο όταν ήταν φοιτητής ο ίδιος.

«Θέλουμε να βγούμε από τον ζυγό της επιτροπείας το συντομότερο δυνατό», είπε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε ότι «Πιστεύω παρά τις μεγάλες δυσκολίες έχουμε καταφέρει να κρατήσουμε ψηλά το κεφάλι».

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στις παροχές που έχει αποφασίσει η κυβέρνηση, ξεκαθάρισε ότι «Θα τηρήσουμε το πρόγραμμα μέχρι κεραίας, αλλά οποιαδήποτε υπέρβαση σε έσοδα, δεν θα ρωτήσουμε κανέναν για να δώσουμε αυτά τα χρήματα σε αυτούς που τα έχουν ανάγκη περισσότερο από κάθε άλλον». Η Ελλάδα – πρόσθεσε – δεν θα υποστείλει τη σημαία υποστήριξης της κοινωνικής συνοχής.

Αναφερόμενος στην αντιπαράθεση των εταίρων για τα πρωτογενή πλεονάσματα στην Ελλάδα, εξαπέλυσε επίθεση στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, λέγοντας ότι κάποιοι ανόητοι τεχνοκράτες θέλουν να περάσουν για μια ακόμη φορά το λάθος σαν σωστό.

Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο υφυπουργός Νεκτάριος Σαντορινιός, καθώς και βουλευτές των Δωδεκανήσων και των Κυκλάδων.

ΠΗΓΗ: www.ert.gr
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός