Μια θετική εξέλιξη για τα νησιά πρώτης γραμμής η αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ

1029

Ο Πρωθυπουργός Α.Τσίπρας  ανακοίνωσε την αναστολή -για όσο μαίνεται η προσφυγική κρίση- της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου.

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε διάγγελμα του σήμερα  Πέμπτη,8 Δεκεμβρίου 2016 λίγο μετά τις 9:00 το βράδυ, ανακοίνωσε και μέτρα στήριξης στα νησιά που δέχονται το μεγαλύτερο βάρος των προσφυγικών ροών

Συγκεκριμένα ανακοίνωσε την αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά του Βορείου και ανατολικού Αιγαίου.

Σίγουρα η ανακοίνωση αυτή αποτελεί μία θετική εξέλιξη για τα νησιά μας και μία ανάσα ,αφού σε αντίθετη περίπτωση η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών θα αποτελούσε την «χαριστική βολή» στις τοπικές οικονομίες , προκαλώντας μείζονα προβλήματα κοινωνικής συνοχής και πλήγμα στην ήδη χειμαζόμενη λόγω οικονομικής κρίσης τοπική αγορά.

Παράλληλα θα οδηγούσε σε μαρασμό τις επιχειρήσεις, θα προκαλούσε ερήμωση  στα νησιά της παραμεθορίου θα  αύξανε την ανεργία  και την μετανάστευση.

Ήταν ένα μέτρο που όφειλε και  επιβαλλόταν να πάρει η Κυβέρνηση.

Δείτε όλο το διάγγελμα και τα μέτρα που ανακοίνωσε πλην ΦΠΑ με την καταβολή «δώρου Χριστουγέννων» για 1.600.000 συνταξιούχους, εκ των οποίων ο καθένας θα λάβει 13η σύνταξη τουλάχιστον 300 ευρώ.

 
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός