Ξεκίνησε κανονικά τα δρομολόγια του, το πλοίο «Ν.ΚΑΛΥΜΝΟΣ».

2525

Ξεκίνησε τα δρομολόγια του, το πλοίο «Ν.ΚΑΛΥΜΝΟΣ» και εκτέλεσε κανονικά σήμερα Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017, το  προγραμματισμένο δρομολόγιο προς το Πυθαγόρειο Σάμου.

Το πλοίο «Ν.ΚΑΛΥΜΝΟΣ» ήταν ακινητοποιημένο μετά τις ζημιές που υπέστη τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής 6 Ιανουαρίου 2017  ενώ ήταν αγκυροβολημένο στο λιμάνι Καλύμνου.

Να θυμίσουμε ότι κατά τη διαδικασία απόπλου του Ε/Γ-Ο/Γ “ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ ΠΑΤΜΟΣ” Ν.Π. 12119, η άγκυρά του μπλέχτηκε και παρέσυρε τις άγκυρες του πρυμνοδετημένου Ε/Γ-Ο/Γ “ΝΗΣΟΣ ΚΑΛΥΜΝΟΣ” Ν.Κ.02, με αποτέλεσμα το τελευταίο να μετακινηθεί από τη θέση που είχε προσδέσει, αφού κόπηκαν οι κάβοι,  να προσκρούσει ελαφρώς με την αριστερή πλευρά της πλώρης του στα έξαλλα της αριστερής πλευράς της πρύμνης του Ε/Γ-Ο/Γ “ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΖΕΥΣ” Ν.Κω 09, το οποίο βρισκόταν δεμένο πλησίον του.

Από τη σύγκρουση αυτή  στο «Ν.ΚΑΛΥΜΝΟΣ» αποκολλήθηκε  μία δέστρα (μπίντα) και επίσης  υπέστησαν φθορές  τα κιγκλιδώματα επί τους σκάφους στον χώρο της πρύμνης και σε σημεία που δένει το πλοίο. Ζημιές υπέστη και το σύστημα αγκυροβόλησης.

Κατόπιν διενέργειας επιθεώρησης από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων απαγορεύτηκε από το Λιμεναρχείο Καλύμνου,  ο απόπλους μέχρι την αποκατάσταση των ζημιών.

Την περασμένη Πέμπτη ήλθε στη Κάλυμνο ειδικό συνεργείο, που αποκατέστησε τις ζημιές και χθες Σάββατο προσκομίστηκε στο Λιμεναρχείο Καλύμνου  βεβαίωση διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα και του επιτράπηκε ο απόπλους και η εκτέλεση των δρομολογίων