Στην αφαίρεση των 8 από τους 16 λυόμενους οικίσκους που έχουν τοποθετηθεί στο λιμάνι για την φιλοξενία προσφύγων προχώρησε το ΔΛΤ Καλύμνου.

1634

Στην αφαίρεση των οκτώ(8) από τους δεκαέξι(16) λυόμενους  οικίσκους,  που έχουν τοποθετηθεί στο λιμάνι για την φιλοξενία προσφύγων προχώρησε  χθες Πέμπτη 12 Ιανοουαρίου 2017, το ΔΛΤ Καλύμνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του kalymnos-news.gr οι 8 λυόμενοι οικίσκοι που αφαιρέθηκαν θα μεταφερθούν με μέριμνα της Ύπατης Αρμοστείας στην Κω για να καλύψουν εκεί ανάγκες

Να θυμίσουμε  ότι οι εν λόγω  οικίσκοι  τοποθετήθηκαν το Νοέμβριο 2015 στο λιμάνι Καλύμνου, στον  χώρο που βρίσκεται πίσω από το κτίριο του παλαιού Δημοτικού Φόρου, προκειμένου να φιλοξενούν προσωρινά διερχόμενους από την Κάλυμνο  μετανάστες-πρόσφυγες.

Οι οικίσκοι τοποθετήθηκαν με δαπάνες του Ο.Η.Ε. και σε έκταση περίπου 900 τ.μ. που διατέθηκε από το ΔΛΤ Καλύμνου, κατόπιν αιτήματος της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε.

Οι εν λόγω οικίσκοι έχουν δυναμικότητα να φιλοξενήσουν περίπου 80 μετανάστες και ως θέση τοποθέτησης τους επιλέχτηκε ο κεντρικός λιμένας Καλύμνου που προτάθηκε από την Ύπατη Αρμοστεία του Ο.Η.Ε. προκειμένου να βρίσκονται πλησίον των αρχών, για την διεκπεραίωση των απαραίτητων δικαιολογητικών τους ταχύτερα.

Ο  εσωτερικός χώρος των οικίσκων είναι ενιαίος και  στο μέσο περίπου, υπάρχει και μία διαχωριστική κουρτίνα που ανοιγοκλείνει.

Οι οικίσκοι διαθέτουν ηλιακό συλλέκτη για φωτισμό και για πρίζες φόρτισης κινητών τηλεφώνων.

οικίσκοι αφαίρεση δυο