Επίσκεψη του πρώην Υφυπουργού Καναδά Γιάννη Κάννη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ.

2003

Ο συμπατριώτης μας  πρώην Υφυπουργός Βιομηχανίας του Καναδά  Γιάννης Κάννης ,έγινε δεκτός από  τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο ΠΝ Ευάγγελο Αποστολάκη.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017,το μεσημέρι και το σχετικό ραντεβού κλείστηκε κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στην Κάλυμνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του kalymnos-news.gr οι συζητήσεις περιστράφηκαν σε Εθνικά θέματα και στην κατάσταση που επικρατεί  στην  περιοχή μας, ενώ ο Γιάννης Κάννης ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ για την ισχυρή ελληνική κοινότητα που υπάρχει στον Καναδά, για τις άριστες και διαχρονικές σχέσεις μεταξύ των δύο Χωρών, αλλά και τη συνεχή στήριξη των Ελληνικών θέσεων απ’όλες τις Κυβερνήσεις του Καναδά με ψηφίσματα, αποφάσεις και ενέργειες για  διάφορα θέματα (Ίμια, ανάγκη επαναλειτουργία Θεολογικής Σχολής Χάλκης, επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα)

‘Οπως δήλωσε στο kalymnos-news.gr ο Γιάννης Κάννης ενημέρωσε επίσης τόσο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας όσο και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ για το ενδιαφέρον που υπάρχει για μεγάλη ξενοδοχειακή επένδυση στην ακριτική Ψέριμο,  με τη συμμετοχή μεγαλοεπενδυτή ομογενή του Καναδά, αλλά και τα προβλήματα που υπάρχουν. Και όπως συμπλήρωσε, έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Τέλος όπως είπε ο Γιάννης Κάννης, τόσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όσο και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ επανέλαβαν τις άριστες εντυπώσεις τους που αποκόμισαν κατά την επίσκεψη τους στην Κάλυμνο στις 7 Μαρτίου 2017  και τη θερμή υποδοχή που έτυχαν.