Ο γαστρονομικός τουρισμός στην Κάλυμνο, κύριο θέμα στη συνάντηση της Ένωσης Καλυμνίων Ρόδου με τον Πολιτευτή ΝΔ , Στέφανο Δράκο

1078

«Σε έναν, από τους καλύτερους και ξεχωριστούς, γαστρονομικούς προορισμούς του Αιγαίου, αυτόν της Καλύμνου, επιβάλλεται να καταβληθούν προσπάθειες, ώστε, στο συγκεκριμένο τομέα να αποκτήσει brand name» τόνισε μεταξύ άλλων, ο πολιτευτής Δωδεκανήσου Ν.Δ. κ. Στέφανος Δράκος, στη συνάντηση με εκπροσώπους του δ.σ. της Ένωσης Καλυμνίων Ρόδου και συγκεκριμένα, με την πρόεδρο Μαρία Βάλλα, την Β΄ αντιπρόεδρο Δέσποινα (Νταίζη) Καμπούρη, τον έφορο ταμείου Νικήτα Μπόλκα και τον τομεάρχη επιχειρηματικότητας και αιμοδοσίας Γιώργο Κουκιαϊνη.

«Οι Καλύμνιοι, με το μεράκι και την πατροπαράδοτη φιλοξενία, «έχτιζαν» επί πολλά χρόνια το “branding” στον τομέα της γαστρονομίας και τελικά, αποδείχθηκε πολύτιμο, αφού ένα τεράστιο ποσοστό επισκεπτών για διακοπές, αλλά και ημερησίων εκδρομέων,  προσελκύεται λόγω των αγνών και ποικίλων μεσογειακών γεύσεων» δήλωσε η πρόεδρος της Ένωσης.

Με τον κ. Δράκο – που αναφέρθηκε και στην καλυμνιακή καταγωγή της οικογένειάς του –   συζητήθηκαν και άλλα θέματα, όπως, η περαιτέρω εξέλιξη του αναρριχητικού και του καταδυτικού τουρισμού, η ανάπτυξη του πολιτιστικού και του θρησκευτικού, αλλά και η αύξηση των ημερήσιων επισκεπτών, που δίνουν σημαντική ανάσα στα παραδοσιακά εστιατόρια  της πόλης.

Μελανό σημείο και εμπόδιο σε όλα τα προαναφερόμενα – κατά κοινή ομολογία – παραμένει το συγκοινωνιακό, λόγω των τραγικά ελλιπών προσεγγίσεων, πλοίων και αεροπλάνων στο μεγάλο αυτό νησί, γι΄ αυτό και από πλευράς Ενώσεως Καλυμνίων, καταβάλλονται προσπάθειες προς κάθε κατεύθυνση, που θα μπορούσε να συμβάλει σε αυτό.

«Με χαρακτηριστικό των Καλυμνίων το φιλότιμο» τόνισε ο κ. Δράκος «και την υπέρμετρη αγάπη στην πατρίδα, όσων κατάγονται από το νησί και με κίνητρο το πείσμα και τις προσπάθειες που γίνονται από την Ένωση Καλυμνίων Ρόδου, τους απανταχού πατριώτες, αλλά και τους κατοίκους που πραγματικά προάγουν τον ελληνισμό, αξίζει τον κόπο, όσοι ασχολούμαστε με τα κοινά, να ευοδώσουμε τη λύση των αυτοδίκαιων αιτημάτων. Είμαι ανοιχτός, στη συνεργασία και την προώθηση των θεμάτων του νησιού» κατέληξε.

Τέλος, η Μαρία Βάλλα, επέμεινε στην ανάγκη εκτέλεσης τουλάχιστον ενός ακόμα  δρομολογίου από και προς Πειραιά και Ρόδο εβδομαδιαίως, αναφέρθηκε στη συνεχιζόμενη συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και στον τομέα του τουρισμού και, μετά από σχετικό αίτημα του δημάρχου Γιάννη Γαλουζή, την επικείμενη διεξαγωγή επιμορφωτικών σεμιναρίων στον τουρισμό, σε συνεργασία με τον Πρόεδρο Κ.Ε.Κ. Γεννηματά, περιφερειακό σύμβουλο, Δημήτρη Τσοπανάκη.