Η ομιλία του Δημήτρη Κρεμαστινού στην Κάλυμνο.

1346

Στην Κάλυμνο βρέθηκε χθες Σάββατο 29 Απριλίου 2017,ο καθηγητής , βουλευτής Δωδεκανήσου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Αντιπρόεδρος της Βουλής Δημήτριος Κρεμαστινός.

Στις 7:30 μμ. στο Ισόγειο του Πνευματικού Κέντρου ο Δημήτρης Κρεμαστινός πραγματοποίησε πολιτική ομιλία.

Στην εκδήλωση παρόντες ο Δήμαρχος Ιωάννης Γαλουζής ,ο τέως Δήμαρχος Δημήτριος Διακομιχάλης, ο πρώην Δήμαρχος Μιχαήλ Ζαίρης αλλά και αρκετός κόσμος.

Τον Δημήτρη Κρεμαστινό καλωσόρισε και  προλόγισε εκ μέρους της Τοπικής Οργάνωσης ΠΑΣΟΚ Καλύμνου  ο Γιώργος Θανάτσης.

Ο Δημήτρης Κρεμαστινός στην ομιλία του, που διήρκησε 35 λεπτά περίπου, έκανε μία αναφορά στην σημερινή οικονομική κατάσταση της Χώρας μας ενώ αναφέρθηκε και σε τοπικά θέματα.

Στη συνέχεια ο Δημήτρης Κρεμαστινός απάντησε  σε ερωτήσεις που δέχθηκε τόσο από δημοσιογράφους, όσο και από το ακροατήριο. Το λόγο πήρε και ο Δήμαρχος Ιωάννης Γαλουζής ο οποίος αναφέρθηκε σε θέματα που απασχολούν το νησί.

Εστιάζοντας στα κύρια σημεία της ομιλίας του Δημήτρη Κρεμαστινού να αναφέρουμε:

1.Επισήμανε ότι «δεν υπάρχει φως στο βάθος του τούνελ»  μιλώντας για τη σημερινή αδιέξοδη οικονομική κατάσταση στη χώρα μας.

  1. Ανέφερε ότι δεν υπάρχει καμία αναπτυξιακή παρέμβαση, καμία αναπτυξιακή προοπτική και αυτή η κυβέρνηση το  μόνο που κάνει είναι να επιβάλλει μόνο φόρους.

3 Έκανε αναφορά σε ξενοδόχους  που αναγκάζονται να επενδύσουν στον ξενοδοχειακό τομέα στην Τουρκία, επειδή το επενδυτικό περιβάλλον στην χώρα μας είναι αφιλόξενο και λόγω αύξησης του ΦΠΑ

  1. Χαρακτήρισε το πλεόνασμα για το οποίο πανηγυρίζει η Κυβέρνηση ως πλεόνασμα ιδρώτα και αίματος από το υστέρημα του ελληνικού λαού καθώς προέρχεται από επιπλέον αφαίμαξη του ήδη συρρικνωμένου εισοδήματος του.
  2. Αναφέρθηκε την σύμβαση με τη Fraport και την παραχώρηση των 14 μεγάλων αεροδρομίων μεταξύ των οποίων της Ρόδου και της Κω.
  3. Αναφερόμενος στις κατηγορίες της σημερινής Κυβέρνησης ότι για την χρεοκοπία φταίνε οι παλιές κυβερνήσεις ,θυμήθηκε την περίφημη προειδοποίηση του αείμνηστου Α. Παπανδρέου από το 1994 ότι «αν δεν εξαφανίσουμε το χρέος, αυτό θα εξαφανίσει τη χώρα» λέγοντας ότι τότε ήταν Υπουργός Υγείας με Υπουργό Οικονομικών τον Α. Παπαδόπουλο και η γραμμή που υπήρχε ήταν να βάλουν τέλος στις παροχές και να επιβάλουν σκληρή οικονομική πολιτική, προκειμένου να διαφυλάξουν αυτά που είχε κερδίσει ο λαός μέχρι τότε.

7 Οι αντιπολιτεύσεις μεταξύ των οποίων και ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτοί που αντιδρούσαν με ακραίους τρόπους στην λήψη μέτρων για να σωθεί η οικονομία μας.

8.Χαρακτήρισε ως λάθος την ενέργεια του Γιώργου Παπανδρέου, που πριν το Καστελόριζο δεν προχώρησε σε δημοψήφισμα ή σε Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας ή σε εκλογές.

Το ίδιο λάθος όπως είπε έκανε και ο Αλέξης Τσίπρας όταν το καλοκαίρι του 2015 ψήφίστηκε το 3ο μνημόνιο και από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ,από 240 βουλευτέ και δεν προχώρησε σε Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας για να το εφαρμόσυν αλλά σε εκλογές. Και τώρα που είναι να λάβει τα μέτρα ζητά να τον βοηθήσουμε .

Στα τοπικά θεματα αναφέρθηκε

  1. Στο Νοσοκομείο Καλύμνου, λέγοντας ότι σε σύγκριση με τα άλλα Νοσοκομεία της Χώρας είναι σε προνομιακή θέση
  2. Για το θέμα της ελλιπούς ακτοπλοϊκής και αεροπορικής σύνδεσης της Καλύμνου τόνισε ότι είναι θέμα Εταιρειών.