Με μακροσκελή επιστολή της η Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Βορείου Αυστραλίας εμμένει στην άρνηση της να παραχωρήσει χώρο σε 2 φιλανθρωπικά σωματεία της Καλύμνου στο Ελληνικό γλέντι.

2359

Με μακροσκελή επιστολή της που φέρει ημερομηνία 25 Μαίου 2017   η Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Βορείου Αυστραλίας (Ε.Ο.Κ.Β.Α) εμμένει στην άρνηση της να παραχωρήσει χώρο στα  δύο Σωματεία της Καλύμνου «Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με αναπηρία του Σωματείου “Ο Άγιος Παντελεήμων’’»  και ΤΑΒΙΘΑ  για έκθεση προϊόντων του στο Ελληνικό γλέντι που θα πραγματοποιηθεί στις 10 και 11 Ιουνίου 2017 στο Ντάργουιν.

Πρόκειται για μία επιστολή που τόσο από το ύφος , όσο και από το περιεχόμενο της με τα επιχειρήματα και τις δικαιολογίες που προβάλλονται , όχι μόνο δεν συμβάλει στο να επιλυθεί το όποιο πρόβλημα  δημιουργήθηκε αλλά ρίχνει «λάδι στη φωτιά».

Σχετικά με την ενόχληση της Ε.Ο.Κ.Β.Α  για την ανάδειξη του θέματος από τα ΜΜΕ της  Καλύμνου και την επικριτική αναφορά σε αυτά, όσο αφορά το kalymnos-news.gr θα θέλαμε να επισημάνουμε τα εξής:

Ούτε παραπληροφόρηση επιχειρήθηκε ,ούτε ανακριβή ήταν  τα στοιχεία του δημοσιεύματος μας, ούτε εγράφησαν με μονόπλευρο τρόπο.

Μάλιστα πριν γραφεί το κείμενο έγινε διασταύρωση της είδησης για άρνηση του Προέδρου Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Βορείου Αυστραλίας να παραχωρήσει χώρο . Το εν λόγω δημοσίευμα μας μπορείτε να δείτε πατώντας εδώ.

Είναι προφανές ότι στόχος του δημοσιεύματος μας, ήταν να συμβάλει στην εύρεση μιας έστω συμβιβαστικής λύσης σε ένα πρόβλημα που δημιουργήθηκε και στην επίδειξη λίγης καλής θέλησης από πλευράς Ε.Ο.Κ.Β.Α.   Μάλιστα το δημοσίευμα μας κατέληγε ως εξής:

Ευελπιστούμε ότι θα επικρατήσουν ψυχραιμότερες σκέψεις από πλευράς  «Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Βόρειας Αυστραλίας» θα τεθούν στην άκρη οι τυχόν πικρίες που μπορεί να υπάρχουν ή οι όποιες μικροπαρεξηγήσεις  έχουν δημιουργηθεί και να διατεθούν οι απαραίτητοι χώροι. Είναι μια ενέργεια που θα αναμένουμε, γιατί πρωτίστως έχει να κάνει με ένα θέμα κοινωνικού χαρακτήρα. Ο «οικονομικός-αιμοδότης της Καλύμνου» Γιάννης Χαλίκοςέκανε την αρχή και ανέλαβε τα έξοδα μεταφοράς και διαμονής των εκπροσώπων των σωματείων, οι υπόλοιποι υπεύθυνοι θα «επιτρέψετε» να ενισχυθούν τα 2 φιλανθρωπικά αυτά σωματεία;

  Αναφορικά με το λόγο που δημιούργησε το πρόβλημα, ότι  «ο εκπρόσωπος της Καλυμνιακής Αδελφότητας καθυστέρησε και επικοινώνησε μόλις στις 16 Μαίου 2017 όχι για να αιτήσει την άδεια ,αλλά έχοντας την δεδομένη και απαιτώντας τη συμμετοχή των σωματείων» σε καμιά περίπτωση  δεν μπορεί να θεωρηθεί ως μείζων θέμα που να οδηγήσει  την Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Βορείου Αυστραλίας στην απόφαση της να αρνηθεί την παραχώρηση κάποιου χώρου 10 τετραγωνικών μέτρων σε δύο Σωματεία με τεράστια κοινωνική προσφορά

Η  Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Βορείου Αυστραλίας, θα μπορούσε ότι κι αν είχε προηγηθεί, να δείξει μια ανεκτικότητα και μία υποχωρητικότητα. Ενέργειες που όχι μόνο δεν θα μείωναν το γόητρο της ,αλλά αντίθετα θα έδειχναν μία ανωτερότητα που θα αποσπούσε μόνο θετικά σχόλια.Δυστυχώς αυτό δεν έγινε.

Παραθέτουμε παρακάτω αυτούσια την  επιστολή της Ε.Ο.Κ.Β.Α για τα δικά σας συμπεράσματα.