Βρέθηκε λύση την τελευταία στιγμή και παραχωρήθηκε χώρος στα 2 Φιλανθρωπικά Σωματεία της Καλύμνου για διάθεση προϊόντων τους στο Ελληνικό γλέντι στο Ντάργουιν.

2607

Έστω και την τελευταία στιγμή βρέθηκε λύση και η Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Βόρειας Αυστραλίας (Ε.Ο.Κ.Β.Α)  παραχώρησε χώρο σε 2 Φιλανθρωπικά Σωματεία της Καλύμνου για την έκθεση διαφόρων είδων χειροτεχνίας στο «Ελληνικό γλέντι» που ξεκίνησε σήμερα 10 Ιουνίου 2017 και ολοκληρώνεται αύριο Κυριακή. (Να σημειώσουμε πως η Ελληνορθόδοξη κοινότητα του Ντάργουιν είναι υπεύθυνη για την διοργάνωση του Ελληνικού γλεντιού στο Ντάργουιν κάθε χρόνο).

Πρόκειται για το  «Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης ΑμΕΑ Καλύμνου» και το  φιλανθρωπικού Σωματείου «ΤΑΒΙΘΑ» της ΙΜ Καλύμνου.

Να θυμίσουμε ότι τα είδη των δυο σωματείων, παραδοσιακές κουρελούδες, μαζί και με άλλες κατασκευές όπως πήλινα, εικόνες, διακοσμητικά κ.α που δημιούργησαν τα παιδιά του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με αναπηρία του Σωματείου «Ο Άγιος Παντελεήμων» και οι εθελόντριες ΤΑΒΙΘΑ ,ταξίδεψαν στο μακρινό Ντάργουιν προκειμένου να εκτεθούν στο  Ελληνικό γλέντι όπως πέρυσι.

Όλα τα υλικά κατασκευής των κουρελούδων, η πληρωμή των εργατικών αλλά ακόμη και τα έξοδα μεταφοράς των ειδών και των αντιπροσώπων των δύο σωματείων (έξοδα μετακίνησης,διαμονή κτλ.) καλύφθηκαν εξ ολοκλήρου από το συμπατριώτη μας και σύγχρονο ευεργέτη της Καλύμνου Γιάννη Χαλίκο (το ποσό ξεπερνάει τα 20.000 ευρώ).

Τα 2 Σωματεία συμμετείχαν και πέρσι και έτυχαν μεγάλης αποδοχής από τους επισκέπτες.

Δείτε τη σχετική ανακοίνωση της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Βόρειας Αυστραλίας (Ε.Ο.Κ.Β.Α)