Πέντε χρόνια κάθειρξη σε 2 Καλύμνιους που επιβαίνοντες σε δίκυκλο άρπαξαν τσάντα από ανυποψίαστη γυναίκα που περπατούσε στο δρόμο.

3198

Πέντε χρόνια πρόσκαιρης κάθειρξης επέβαλε το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου σε δύο Καλύμνιους, ένα 34χρονο και ένα 38χρονο,  που επιβαίνοντες σε δίκυκλο άρπαξαν τσάντα από ανυποψίαστη γυναίκα που περπατούσε στο δρόμο.

Το δικαστήριο τους έκρινε ενόχους για την κατηγορία της ληστείας από κοινού. Μετέτρεψε την ποινή προς 5 ευρώ την ημέρα, ενώ αποφάσισε η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη με τους όρους της εμφάνισής τους δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους και της καταβολής εγγύησης  ποσού 1000 ευρώ από τον  καθένα.

Μα θυμίσουμε από το σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας μας εκείνης της εποχής, ότι το περιστατικό συνέβη λίγο πριν τις 8.00 το βράδυ, του Σαββάτου 6 Μαρτίου 2016, όταν οι 2 δράστες που επέβαιναν  σε δίκυκλο, πλησίασαν την 39χρονη πεζή που περπατούσε μαζί με τον πατέρα της, συνταξιούχο Αστυνομικό, στην κάθοδο του κεντρικού δρόμου προς παραλιακή, στο ύψος του πρώην Φαρμακείου «Πατέλλη»

Η 39χρονη αντέδρασε, μόλις  ο συνεπιβάτης του δικύκλου προσπάθησε να αρπάξει  την τσάντα, αλλά  κόπηκε το λουρί, με αποτέλεσμα αυτή να μένει στα χέρια του δράστη.

Άμεσα αντέδρασε ο πατέρας του θύματος που κυνήγησε τους δράστες ,οι οποίοι κατευθύνθηκαν δεξιά στο δρόμο με κατεύθυνση προς Φανταρία. Δύο οχήματα όμως που είχαν διασταυρωθεί, στάθηκαν εμπόδιο στη διέλευση του δικύκλου των δραστών και ο 38χρονος συνεπιβάτης που κρατούσε και την τσάντα κατέβηκε  και άρχισε να τρέχει και εξαφανίστηκε μέσα στο σκοτάδι. Όμως ο πατέρας του θύματος και συνταξιούχος αστυνομικός, κατάφερε να ακινητοποιήσει το δράστη οδηγό του δικύκλου, μέχρι να προσέλθουν αστυνομικοί του ΑΤ Καλύμνου και να το συλλάβουν.

Ο  37χρονος δράστης  που εξαφανίστηκε με την τσάντα παρέμεινε ασύλληπτος μέχρι τις 22 Μαρτίου 2016, οπότε εντοπίστηκε και συνελήφθη αφού εν τω μεταξύ είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης του.

Η τσάντα που κλάπηκε βρέθηκε σε ερημική τοποθεσία και από μέσα έλειπε το χρηματικό ποσό 300 ευρώ περίπου που περιείχε.