Δύσκολοι καιροί για πατριώτες-Γράφει ο Πάνος Βούρος

1880

%ce%b2%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%bf%cf%82-%ce%bd%ce%b5%ce%bf

Σοκ στο πανελλήνιο με το πρόστιμο των 50.000 ευρώ στον π.Δήμαρχο Δ.Διακομιχάλη που πλήρωνε το βοσκό των Ιμίων!!

Πολλοί θα μείνουν στο γεγονός και μόνο αυτό (καλά θα ‘κάνουν εν μέρει) και θα βρουν το εύκολο πάτημα να θυμηθούν τα πατροπαράδοτα και πατριωτικά τους ένστικτα. Και πράγματι όπως και αν το δει κανείς (μόνο αν είσαι ΣΥΡΙΖΑ-εκεί αλλάζει) αυτή η κίνηση γράφει την αρχή του τέλους μιας κυβέρνησης που ήδη βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση και αδυνατεί να ξυπνήσει απ’την μιζέρια που έχει εγκλωβιστεί.

Προσωπικά ομως θέλω και να σταθώ στον άνθρωπο-κεφάλαιο για τον τόπο που βρέθηκε από κούνια στην πολιτική και διετέλεσε τρις, Δήμαρχος Καλυμνίων. Ο Δ.Διακομιχάλης είναι ο άνθρωπος που έχω μοιραστεί ένα καφέ και λίγες κουβέντες φιλικές. Και για να μην είμαι ψεύτης: τον έχω προλογίσει στην μεγάλη του επάνοδο το 2010 σε μια κατάμεστη προεκλογική ομιλία. Τον γνωρίζω γιατί μπήκα στον κόπο πέραν των “κουτσομπολιών της ταβέρνας” να μάθω πράγματα από τον ίδιο.

Ο Δ.Διακομιχάλης στην μακρά πολιτική του παρακαταθήκη άφησε ένα έργο ουσίας. Κοινωνικό, οικονομικό, οραματικό. Γι’αυτό και είναι ίσως το μοναδικό πρόσωπο που χαίρει εκτίμησης και σεβασμού ακόμη και από τους μεγαλύτερους αντιπάλους του. Τεράστια εμπειρία, μ’ένα βιογραφικό επιτυχιών πλην ομως και λύπες τρανταχτές. Εξάλλου όποιος δουλεύει.. επιτρέπεται να κάνει και λάθη!

Δεν μπορώ να εξιστορήσω σε λίγες μόνο γραμμές μια τόσο ενεργή ακόμη παρουσία του δημόσιου βίου. Ομως θα κλείσω την σύντομη περιγραφή με την διαπίστωση πως παρά την “χλωμή” διοίκηση της τελευταίας τετραετίας που άνοιξε μέτωπα κριτικής, δεν μετανιώνω καί που τον στήριξα καί που με κέρδισε για φίλο. Εξάλλου ποτέ δεν έβγαλα γρήγορα συμπεράσματα: και ο Δ.Διακομιχάλης μπορεί να ξεχάσει, αλλά δεν θα σε πουλήσει ποτέ.

Ομως φεύγοντας από την “τοπική” πολιτική, όταν είχα τον χρόνο να συζητώ σε χαλαρό mood με τον π.Δήμαρχο καταλάβαινα αμέσως την αγάπη του για την πατρίδα. Για την μεταναστευτική κρίση, για τις τουρκικές παραβιάσεις, για την κοινωνική εξαθλίωση. Ένας βαθειά ανήσυχος άνθρωπος που βλέπει ξεκάθαρα το οργανωμένο σχέδιο αλλοίωσης της εθνικής μας ταυτότητας- παράδοσης και ιστορίας. Ένα αιχμηρός αρθρογράφος στην ηλεκτρονική εφημερίδα του Μ.Ιγνατίου και συνεχής παρατηρητής των παγκόσμιων εξελίξεων.

Δ.Διακομιχάλης, ο Δήμαρχος των Ιμίων, που προάσπισε τα συμφέροντα της χώρας με αυτοθυσία- ήθος και λεβεντιά, πηγαίνοντας κόντρα ακόμη και στις διπλωματικές εντολές υποχώρησης του Θεόδωρου Πάγκαλου. Ο άνθρωπος που τίμησε τα Ελληνικά μας χώματα και ξύπνησε υπο θαυμασμό και επιδοκιμασίες τον απανταχού Ελληνισμό. Έκανε αυτό που ένιωθε, και το έκανε σαν Έλληνας!

Και έρχεται σήμερα η “αριστερή” κυβέρνηση των μνημονίων και των πολάκηδων που εμπαίζουν με την αντοχή και τη φτώχεια του κοσμάκη, η ίδια κυβέρνηση που αρνείται την προσευχή-τις παρελάσεις και τα θρησκευτικά, να στείλει πρόστιμο 50.000 ευρώ στον Δ.Διακομιχάλη. Η ίδια Δικαιοσύνη που γλυκοκοιτά τους Κουφοντίνες και τους Ξηρούς, να εκδικείται τον Δήμαρχο που σήκωσε την Ελληνική σημαία ψηλά- και μισθοδοτούσε “παράνονα” τον Αντώνη Βεζυρόπουλο για να ταΐζει τα κατσίκια της μικρής βραχονησίδας και να επιβεβαιώνεται η εθνική μας κυριαρχία. Είναι λυπηρό, είναι απλά ντροπή!

Η απόφαση/έγκλημα διχάζει, και όλοι εμείς οφείλουμε να αντιδράσουμε -πέραν προσωπικών διαφορών- στην προσβολή της πατρίδας. Ο Δήμαρχος των Ιμίων ζητά και πάλι την ψήφο μας, μόνο που αυτή τη φορά είναι κάτι διαφορετικό: δεν είναι εκλογές, είναι ζήτημα πατριωτικής συνείδησης. Αν υπάρχει ακόμη..

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ-ΜΠΟΡΟΥΜΕ;