Θετικές οι εξελίξεις σχετικά με την ίδρυση και λειτουργία Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.Ν) στην Κάλυμνο.

2479

Από το Γραφείο τύπου και επικοινωνίας του Δήμου Καλυμνίων εκδόθηκε το παρακάτω δελτίο τύπου αναφορικά με την ίδρυση και λειτουργία Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.Ν) στην Κάλυμνο:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θετικές είναι οι εξελίξεις σχετικά με την ίδρυση και λειτουργία Α.Ε.Ν στην Κάλυμνο. Σύμφωνα με έγγραφο του Υπουργείου  Ναυτιλίας  &  Νησιωτικής Πολιτικής  (07/08/2017) ,σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έλθει  κλιμάκιο   υπηρεσίας του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας , προκειμένου να  πραγματοποιήσει τεχνική επιθεώρηση –αυτοψία στο προτεινόμενο κτίριο  και να ελέγξει την καταλληλότητα του για λειτουργία Α.Ε.Ν.

Ο  χώρος που έχει προταθεί  για τη λειτουργία της Α.Ε.Ν  είναι το κτίριο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου ,το οποίο ανήκει στο Υ.Ε.Ν (απαραίτητη προϋπόθεση για ίδρυση Α.Ε.Ν είναι ο χώρος να ανήκει στο Υ.Ε.Ν)  και το διαχειρίζεται το ΔΛΤ  Καλύμνου. Από τις μέχρι τώρα διερευνήσεις  του Υπουργείου Ναυτιλίας προκύπτει ότι ο συγκεκριμένος χώρος πληροί σε μεγάλο βαθμό τις απαιτήσεις λειτουργίας Α.Ε.Ν .

Το κλιμάκιο που αναμένεται  θα διερευνήσει και θα προσδιορίσει με ακρίβεια   λοιπούς αναγκαίους χώρους για να επιτευχθεί η εύρυθμη λειτουργία της σχολής.

Αγαπητοί συμπατριώτες .

Ένα μεγάλο έργο ,όνειρο  γενεών και γενεών φαίνεται πως βρίσκει το δρόμο υλοποίησης του .Είναι σίγουρο πως η ίδρυση και λειτουργία Α.Ε.Ν στην Κάλυμνο αφενός μεν θα σταματήσει  τις  χρηματικές  εκροές  από το νησί μας ,αφετέρου θα σημάνει την οικονομική ανάπτυξη της Καλύμνου  ,επισφραγίζοντας  οριστικά  την ταυτότητα της ιδιαίτερης πατρίδας μας .

Η δημοτική αρχή του Ιωάννη Γαλουζήκινούμενη  μεθοδικά,  με προγραμματισμό  και αποτελεσματικότητα οδηγεί με σταθερά βήματα την Κάλυμνο μας σε τροχιά ανάπτυξης .

Όλοι μαζί μπορούμε να φέρουμε το νησί μας στη θέση που του αξίζει.

 

Από το Γραφείο Τύπου.