Το καθημερινό κυκλοφοριακό κομφούζιο στην Πόθια Καλύμνου.

1460

Δεν είναι λίγες οι φορές που δημιουργείται κυκλοφοριακό κομφούζιο στην Πόθια και οι ουρές που σχηματίζουν τα αυτοκίνητα που κατευθύνονται προς την κεντρική πλατεία να φτάνουν ακόμη και μέχρι την Καλυμνιά!

Δεν είναι ένα φαινόμενο που παρουσιάστηκε το τελευταίο διάστημα ή είναι κάτι που παρατηρείται σπάνια.

Δυστυχώς πάει να γίνει ο κανόνας στην καθημερινότητα, με αποτέλεσμα  κυρίως τις ώρες αιχμής 11 με 12 το πρωί, να υπάρχει μία απίστευτη ταλαιπωρία για τους οδηγούς οχημάτων που θέλουν να πάνε στην κεντρική πλατεία.

 Οι αιτίες κυρίως δύο:

Το παράνομο και κακό παρκάρισμα στους δύο κεντρικούς δρόμους, άνοδος και κάθοδος, είναι η πρώτη αιτία.

Η δεύτερη αιτία, η κυκλοφορία τις ώρες αιχμής μεγάλων οχημάτων,νταλικών και φορτηγών παρά την απαγορευτική κανονιστική διάταξη που ισχύει.

Βέβαια εκείνο που θα πρέπει να επισημάνουμε είναι ότι, μπορεί να έχουν ευθύνη για το κυκλοφοριακό κομφούζιο όσοι παρανομούν παρκάροντας σε σημεία που παρεμποδίζουν την ομαλή κυκλοφορία, καθώς και  οι οδηγοί των μεγάλων οχημάτων που κυκλοφορούν σε ώρες αιχμής παρά την απαγορευτική διάταξη, αλλά σίγουρα ευθύνη έχουν και τα αρμόδια όργανα  που δεν ελέγχουν την εφαρμογή τήρησης του ΚΟΚ και των σχετικών διατάξεων αναφορικά με τις αιτίες που δημιουργούν το κυκλοφοριακό κομφούζιο στην Πόθια.