Σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο του Τάρπον Σπρινγκς με επικεφαλής τον Κρις Αλαχούζο θα επισκεφτεί την Κάλυμνο το Πάσχα 2018.

1850

Σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο του Τάρπον Σπρινγκς με επικεφαλής το Δήμαρχο Κρις Αλαχούζο θα επισκεφτεί την Κάλυμνο το Πάσχα 2018.
Η είδηση αυτή, βγήκε σε χθεσινή τηλεφωνική επικοινωνία  που είχε ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Τέρενς Κουίκ με τον Καλύμνιο Δήμαρχο του Τάρπον Σπρινγκς Κρις Αλαχούζος ,προκειμένου να ενημερωθεί για την επόμενη ημέρα στην περιοχή, μετά τον  κυκλώνα ΙΡΜΑ.

Όπως είπε ο Κρις Αλαχούζος στον Τέρενς Κουίκ :«Με ομόφωνη απόφαση, το Πάσχα που έρχεται, σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης θα πάμε στην Κάλυμνο. Αυτό γίνεται για πρώτη φορά στην ιστορία μας. Στο νησί θα κάνουμε και κοινή συνεδρίαση των δύο Δημοτικών Συμβουλίων. Ήταν πολύ σημαντικό που συμφώνησαν όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, Ομογενείς και μη».

Ο ΥΦΥΠΕΞ έδωσε συγχαρητήρια στον κ. Κρις Αλαχούζο για αυτήν του την πρωτοβουλία και δεσμεύτηκε, ότι θα έχει και τη στήριξη της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού.

Αναφορικά με τον καταστροφικό κυκλώνα ΙΡΜΑ που έπληξε την περιοχή , ο Δήμαρχος του Τάρπον Σπρινγκς Κρις Αλαχούζος, στην  τηλεφωνική συνομιλία που είχε αργά χθες τη νύχτα με τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Τέρενς Κουίκ είπε:

«Ο τυφώνας Ίρμα πέρασε. Τα δύσκολα τελείωσαν. Ευτυχώς ήμασταν καλά προετοιμασμένοι και όλα πήγαν κατ’ ευχή με τη βοήθεια της Παναγίας. Τώρα αρχίζει η ανασυγκρότηση της καθημερινότητάς μας. Δεν είχαμε θύματα, ούτε καν τον παραμικρό τραυματισμό. Μερικές υλικές ζημιές σε κάποια σπίτια, που όμως θα φτιαχτούν γρήγορα».

Να σημειώσουμε ότι με τον Κρις Αλαχούζο , ο ΥΦΥΠΕΞ επικοινωνούσε όλες αυτές τις μέρες, ενημερώνοντας και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος το Σάββατο είχε προσωπικά επικοινωνήσει με τον Δήμαρχο του Τάρπον Σπρινγκς.

Ο Δήμαρχος του Τάρπον Σπρίνγκς ευχαρίστησε τον Τέρενς Κουίκ λέγοντας τα εξής:

«Θα σας παρακαλέσω να μεταφέρετε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τις άπειρες ευχαριστίες μου εκ μέρους όλης της Ομογένειας της πόλης μου, για το τηλεφώνημα που μου έκανε το Σάββατο, πριν μας «χτυπήσει» ο Ίρμα. Έδειξε τέτοια ανθρωπιά και πόσο αγαπάει τον Ελληνισμό σε όλον τον κόσμο.

Επίσης, ευχαριστώ το Υπουργείο Εξωτερικών, τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Νίκο Κοτζιά και εσάς, που δείξατε ότι για μια ακόμα φορά ήσαστε κοντά μας σε δύσκολες στιγμές».