Τηλεφωνική επικοινωνία του Προέδρου της Δημοκρατίας Π.Παυλόπουλου με το δήμαρχο του Τάρπον Σπρινγκς Κρις Αλαχούζο για τον τυφώνα Ίρμα

1371

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον ελληνικής καταγωγής Δήμαρχο του Τάρπον Σπρινγκς  Χρυσόστομο(Κρις) Αλαχούζο για τον τυφώνα «ΙΡΜΑ» είχε, προ ολίγου, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον Ελληνικής καταγωγής –από την Κάλυμνο- Δήμαρχο της πόλης της Φλόριντα –στην οποία κατοικεί μεγάλη και ανθούσα Ελληνική Κοινότητα- κ. Κρις Αλαχούζο, που κατά την μετεωρολογική υπηρεσία των ΗΠΑ πρόκειται να πληγεί τις επόμενες ώρες από τον ισχυρότατο τυφώνα «Ίρμα».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχήθηκε στον κ. Αλαχούζο καλή δύναμη για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των επιπτώσεων του τυφώνα και τον διαβεβαίωσε ότι η σκέψη των Ελλήνων στρέφεται αυτές τις δύσκολες ώρες στους κατοίκους της πόλης αλλά και σε όλους τους κατοίκους των περιοχών που πλήττονται ή πρόκειται να πληγούν από το πρωτοφανές αυτό μετεωρολογικό φαινόμενο, και ότι θα βρίσκεται σε διαρκή τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του.

Από την πλευρά του ο κ. Αλαχούζος διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι έχουν γίνει με μεθοδικότητα όλες οι απαραίτητες προετοιμασίες για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του τυφώνα, και του περιέγραψε την υποδειγματική ψυχραιμία των κατοίκων.

Η φωτογραφία είναι από τη συνάντηση του Δημάρχου του Τάρπον Σπρίνγκς Κρις  Αλαχούζος με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο πριν ένα χρόνο την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016 στο Προεδρικό Μέγαρο.