Το κουδούνι χτύπησε για τους 9 μαθητές Δημοτικού –Γυμνασίου- Λυκείου στο ακριτικό Αγαθονήσι.

3141

 Με το Διευθυντή του Σχολείου επικοινώνησε ο Υπουργός  Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου

 

Το κουδούνι χτύπησε σήμερα Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017 ,όπως σε όλα τα Σχολεία της Χώρας, για τους 9 μαθητές και τους 6 δασκάλους και καθηγητές του Δημοτικού –Γυμνασίου- Λυκείου στο ακριτικό Αγαθονήσι.

Παρουσία  του Διευθυντή  Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Δωδεκανήσου Νικόλαου  Ράπτη  που επέλεξε το ακριτικό Αγαθονήσι στην πρεμιέρα του νέου Σχολικού έτους, του Δημάρχου Ευάγγελου Κόττορου ,του εκπαιδευτικού προσωπικού,  των μαθητών και των γονέων στις 1.00 το μεσημέρι τελέστηκε ο καθιερωμένος αγιασμός από τον ιερέα του νησιού.

Λίγο μετά τον αγιασμό τηλεφώνησε και μίλησε με το Διευθυντή του Σχολείου ο Υπουργός Παιδείας  Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου  στα πλαίσια επικοινωνίας  του με τα σχολεία των ακριτικών νησιών για να ευχηθεί καλή σχολική χρονιά.

Βέβαια θα πρέπει να σημειώσουμε ότι στο Αγαθονήσι παρά τον μικρό συνολικό αριθμό μαθητών που φοιτούν σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, είναι επαρκείς οι κτιριακές εγκαταστάσεις και οι  εκπαιδευτικές υποδομές,ενώ σε ικανοποιητικό επίπεδο βρίσκεται και το εκπαιδευτικό προσωπικό που υπηρετεί.

Για τις ανάγκες του Γυμνασίου και Λυκείου είναι τοποθετημένοι δύο μόνιμοι καθηγητές (ένας Φυσικής Αγωγής και  ένας Φιλόλογος) ,ενώ για τη φετινή εκπαιδευτική περίοδο ήδη τοποθετήθηκα 2 αναπληρωτές ένας μαθηματικός και ένας φυσικός και αναμένεται η τοποθέτηση ακόμη τριών (ενός φιλολόγου, ενός πληροφορικής και ενός Αγγλικής Φιλολογίας)

Για τις ανάγκες του Δημοτικού Σχολείου έχουν τοποθετηθεί 2 αναπληρώτριες δασκάλες.

Αναλυτικά να αναφέρουμε κατά τάξη, τα 9 παιδιά που θα φοιτήσουν στη σχολική περίοδο 2017-2018

ΔΗΜΟΤΙΚΟ

-2α Τάξη: 1

-3η Τάξη: 3

-6η Τάξη : 1

ΓΥΜΝΑΣΙΟ

-1η Τάξη: 1

-2α Τάξη :1

-3η Τάξη:1

ΛΥΚΕΙΟ

-2α Τάξη:1

Με αφορμή το ικανοποιητικό επίπεδο από πλευράς εκπαιδευτικού προσωπικού, δεν θα πρέπει να παραλείψουμε να τονίσουμε ότι αυτό δεν συμβαίνει τυχαία ,αλλά έχουν συμβάλει κάποια πρόσωπα τα οποία θα πρέπει να ονοματίσουμε.

Όπως μας λέει ο Διευθυντής του Σχολείου Κωνσταντίνος Κουγιουμτζίδης ο   Διευθυντής της Διεύθυνσης Β΄θμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου Ιωάννης Παπαδομαρκάκης ,δείχνει συνεχές ενδιαφέρον για το Αγαθονήσι και επιλύει άμεσα κάθε πρόβλημα.

Επίσης ο Διευθυντής  Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Δωδεκανήσου Νικόλαος Ράπτης υπεραγαπά το Αγαθονήσι, κάτι που έδειξε και σήμερα επιλέγοντας να παραστεί στον αγιασμό στο ακριτικό νησί.

Και φυσικά ο Δήμαρχος του νησιού Ευάγγελος Κόττορος που ως παλιός εκπαιδευτικός, δείχνει ξεχωριστό ενδιαφέρον και δίνει ιδιαιτέρα βαρύτητα στον τομέα της Εκπαίδευσης

Κλείνοντας  οφείλουμε να κάνουμε μία ιδιαίτερη αναφορά στο Διευθυντή του Σχολείου Κώστα Κουγιουμτζίδη που τα τελευταία 2 χρόνια βρίσκεται στο τιμόνι του Σχολείου βάζοντας τη δική του σφραγίδα στην αναβάθμιση της λειτουργίας του Σχολείου και της παρεχομένης εκπαίδευσης .

Αν και από τη Μακεδονία ο Κώστας Κουγιουμτζίδης, προτίμησε εθελοντικά να παραμείνει για άλλα τρία χρόνια στο ακριτικό Αγαθονήσι, θεωρώντας ότι έχει υποχρέωση να προσφέρει στα παιδιά αυτού του ακριτικού νησιού.

Και φυσικά αξίζουν συγχαρητηρίων και όλοι οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι με την υπηρέτηση τους  στο ακριτικό Αγαθονήσι  όχι μόνο φυλάσσουν, αλλά και υπηρετούν Θερμοπύλες, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα στου προκλητικούς γείτονες μας .

Δείτε φωτογραφίες από το σημερινό αγιασμό στο Αγαθονήσι.