«Αλμυρή» η… τιμή του νερού για τους κατοίκους Ψερίμου –Τελένδου λόγω αφαλάτωσης!!

1711

Πρόεδρος ΔΕΥΑΚ: Τα λειτουργικά έξοδα των αφαλατώσεων  ανεβάζουν την τιμή . Εξετάζονται τρόποι για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

 

«Αλμυρή» έγινε η… τιμή του νερού για τους κατοίκους Ψερίμου –Τελένδου λόγω αφαλάτωσης!!

Μία δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τους κατοίκους των δύο νησιών,  που έλαβαν τους νέους  λογαριασμούς κατανάλωσης νερού της ΔΕΥΑΚ μετά την τοποθέτηση και λειτουργία πρόσφατα των Μονάδων αφαλάτωσης.

Πιο συγκεκριμένα οι καταναλωτές είδαν τα χρηματικά ποσά που καλούνται να πληρώσουν, να αυξάνονται κατακόρυφα ,σε σχέση με αυτά που πλήρωναν προηγούμενα και σε κάποιες περιπτώσεις που υπήρχε αυξημένη χρήση νερού, να διπλασιάζονται ή ακόμη και να τριπλασιάζονται.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του kalymnos-news.gr οι «φουσκωμένοι» αυτοί λογαριασμοί , οφείλονται στη χρήση νερού από τις Μονάδες αφαλάτωσης, που η τιμή του κυβικού είναι πολύ μεγαλύτερη λόγω των αυξημένων λειτουργικών εξόδων.

Με βάση έρευνα που κάναμε, συντάξαμε τον πίνακα που παραθέτουμε παρακάτω ,όπου ενδεικτικά φαίνεται τι πλήρωνε ένας οικιακός καταναλωτής πριν και τι θα πληρώνει τώρα με την αφαλάτωση . Τα ποσά που αναγράφονται είναι τα τελικά και περιλαμβάνουν τόσο την αξία νερού όσο και το τέλος ύπερ έργων ,καθώς και τις  λοιπές χρεώσεις.

 

Η εφημερίδα μας επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ Γιώργο Μελά και του έθεσε το θέμα και του μετέφερε τα δικαιολογημένα παράπονα των κατοίκων των 2 νησιών, που απέκτησαν με μονάδα αφαλάτωσης για επαρκές και ποιοτικό νερό αλλά από την άλλη έρχονται να «χρυσοπληρώσουν» το νερό αυτό.

Όπως μας ενημέρωσε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, η τιμή του νερού από την αφαλάτωση είναι αυξημένο ,κάτι που δεν είναι απόρροια της  τιμολογιακής  πολιτικής της Εταιρείας ,αλλά καθορίζεται από την ισχύουσα νομοθεσία και με βάση τα λειτουργικά έξοδα της Μονάδας αφαλάτωσης που είναι αυξημένα.

Όπως συμπλήρωσε, είναι ένα θέμα που απασχολεί τη Διοίκηση της ΔΕΥΑΚ και εξετάζονται τρόποι για την αντιμετώπιση του προβλήματος.