Ο Διακομιχάλης που.. ξύπνησε τα συντρίμμια του Ρούσσου!- Γράφει ο Πάνος Βούρος

2638

%ce%b2%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%bf%cf%82-%ce%bd%ce%b5%ce%bf

Τις προάλλες μου εκμυστηρεύτηκε ένας αγαπητός φίλος της οικογένειας το ανθρώπινο παράπονο του για την εμμονή της πρώην παράταξης Ρούσσου (που σήμερα θυμίζει αντικρουόμενα “ιδεολογικά” συντρίμμια σε μορφή διαφορετικών παρατάξεων) να στείλει αυτόν και λοιπούς συναδέλφους στον ανακριτή της Κω για παλαιότερο ζήτημα που προέκυψε στην κοινωνία της Καλύμνου. Όπως ξανά προ ολίγων ημερών, ο πρώην Δήμαρχος Δημήτρης Διακομιχάλης βρέθηκε στο γειτονικό νησί για μια προσωπική δικαστική υπόθεση που σύμφωνα με δημοσίευμα της “Νησιώτικης Διαδρομής” αθωώθηκε απ’το ηθικό βάρος των κατηγοριών.

Προς αποφυγή διαστρέβλωσης των απόψεων μου από την κουτσομπόλικη μερίδα των εμπλεκομένων, θα τονίσω εκ των προτέρων πως μου είναι παντελώς αδιάφορη η κριτική επί προσωπικού (δεν διαπραγματεύομαι την καλημέρα για τίποτα και για κανέναν) αλλά μόνο ως μια μορφή πίεσης να σταματήσει η μικροπολιτική των ψήφων που εμπαίζουν με την υπόληψη και την αξιοπρέπεια των πολιτικών παραγόντων του τόπου. Εν ολίγοις, είναι απαράδεκτο να ψαρεύεις ψήφους στο όνομα της σκανδαλολογίας που διχάζει και αποπροσανατολίζει τις εντυπώσεις αντί λύσεων ρεαλιστικών για τα δεκάδες προβλήματα του νησιού.

Παρατήρηση πρώτη: είναι γεγονός πως η πρώην παράταξη Ρούσσου έχει σπάσει σε κομμάτια εσωτερικών αντιδράσεων και συμφερόντων. Η αλήθεια δεν με απασχολεί καθόλου, δικαίωμα τους να κάνουν ότι θέλουν. Όμως είναι επίσης δικαίωμα μου να μην πείθομαι στην δήθεν ψευτο-διάσπαση κουλτούρας και συνοχής εφόσον για “τον σκοπό που αγιάζει τα μέσα” συνεργάστηκαν άψογα ως παλαιότεροι συνεργάτες. Άρον-Άρον σταύρωσον Διακομιχάλη.

Παρατήρηση δεύτερη: επειδή τα γραπτά μένουν και πρέπει να κρίνομαι και γω για τις όποιες “κατευθυνόμενες” για κάποιους επισημάνσεις μου ως απλός και μόνο πολίτης, αμέσως μετά την νίκη Γαλουζή είχα αφιερώσει εκτενές άρθρο που σε συγκεκριμένο σημείο αναφέρθηκα στον απρόσμενο “νικητή” των εκλογών Ι.Μαστροκούκο που κόντρα στις εκλογικές προτιμήσεις του πρώην επικεφαλής του διένυσε μια άκρως επιτυχημένη (βάσει ψήφων- η φιλοσοφία της παράταξης είναι άλλο θέμα) προεκλογική πορεία αναφέροντας και τα λάθη των επιλογών του και της τακτικής που ακολούθησε. Σήμερα, δείχνει δυστυχώς, πως όταν πρόκειται για ζητήματα που ωφελούν την λαϊκή αποδοχή στην γενικότερη ομάδα που πλαισιώνεται από την ηγεσία του και αφορά φυσικά τον μεγάλο του (πολιτικά πάντα- μην τα ξαναλέμε) εχθρό.. Διακομιχάλη, μπορεί να προσαρμοστεί εύκολα στα κανούργια δεδομένα. Τελικά μήπως επιβάλλεται μια ανασύνταξη αρχών προς αποσαφήνιση των ερωτηματικών που μας γεννιούνται διαχρονικά;

Παρατήρηση τρίτη: αν δεν με απατά η μνήμη μου, και έχοντας την αφελή υπόνοια πως είχε επέλθει με την πάροδο του χρόνου μια ειρηνική “συμφωνία” στις σχέσεις Ρούσσου-Διακομιχάλη (ακόμη αιωρείται η φήμη της άτυπης συνεργασίας τους για τον αποκλεισμό του Ι.Γαλουζή στον δεύτερο γύρο των εκλογών του ’10), θυμάμαι σαν χθες την συνέντευξη του Γ.Κασσάρα στο Αιγαίο TV μέρες καλοκαιρινές και όντας φρέσκος βουλευτής που αναφερόμενος στην κόντρα Ρούσσου-Διακομιχάλη δέχτηκε τηλεφωνική παρέμβαση από τον πρώην Δήμαρχο Γ.Ρούσσο λέγοντας με έντονο κι αγριεμένο ύφος: “πως δεν θέλει να ξανακούσει για δήθεν κόντρες των δυο πρώην Δημάρχων και να μην εμπλέκουν το όνομα του πουθενά, αυτά είπε.. τέλος, κομμένα”. Θα ευχόμουν σήμερα να τα εννοεί, ιδίως όταν έχει αποσυρθεί από την διεκδίκηση του τίτλου και αναφέρεται στον άνθρωπο που έχει κερδίσει τον θαυμασμό της πολιτικής οξυδέρκειας του ακόμη και από τους μεγαλύτερους επικριτές του.

Παρατήρηση τέταρτη: η “βόμβα” Μαγκάκη περί αποστασιοποίησης του από την παράταξη που ανήκει στην κάμερα του Αιγαίο TV γυρνώντας από την Κω- που δεν έχει επισημοποιηθεί, αναδεικνύει πολλά και σημαντικά μηνύματα. Και αυτό γιατί θεωρώ, καθότι εκτιμώ ιδιαιτέρως τον κ.Μαγκάκη και από τις καλές οικογενειακές μας σχέσεις, πως η κίνηση αυτή δεν αποτελει τροφή για λαϊκίστικες κόντρες αλλά για βαθύτερη σκέψη στην γάγγραινα που εμποδίζει για δεκαετίες την ανάπτυξη του τόπου. Και προσωπικά να του εκφράσω το ταπεινό μου “Μπράβο” στην απόφαση (όποια και αν είναι αυτή πρακτικά) να δώσει ένα τέλος στην “μηνυσολατρεία” αψηφώντας τις όποιες συνέπειες υποστεί.

Όπως έχω ξαναπεί, δεν μιλάω ούτε με την ιδιότητα του όποιου παραταξιακού στρατιώτη που πολλοί θέλουν να με χρωματίζουν (ουδέποτε μπήκα αγαπητοί μου σε ψηφοδέλτιο) ούτε με του δικαστή του Facebook που σήμερα γέμισε το διαδίκτυο. Μιλάω και κρίνω και κατακρίνω αν χρειαστεί τις βρώμικες πρακτικές που έχουν δημιουργηθεί στο νησί και έχουν αφομοιωθεί ευλαβικά από την πολιτική μας κουλτούρα. Ναι, αυτό δεν το δέχομαι όποιος και αν το επιχειρεί, όποιος και αν το συνεχίζει.

Θα κλείσω με μια συμβουλή που κρύβεται και το όλο νόημα του άρθρου: παρατηρώ πως πέραν των δικαστικών διεξόδων στην λασπολογία που αρέσκεται και οριοθετείται η αντίληψη μας ως πολίτες- νησί και θεσμικοί φορείς, ο κ.Διακομιχάλης αποτελεί ακόμη φόβο και τρόμο για πολλές παρατάξεις που αδυνατούν να κρύψουν το αστείρευτο κόμπλεξ στην άρνηση του να εγκαταλείψει την ενεργό παρουσία του. Όσο και όποιοι λοιπόν ψάχνουν “σταυρουδάκια” στα δικά του λημέρια με τα γνωστά συκοφαντικά τεχνάσματα.. τόσο και η επόμενη κάλπη θα τους απογοητεύσει μια και καλή στα μάταια σχέδια της μάταιης πολυπόθητης ανάστασής τους. Ο κ.Διακομιχάλης πλήρωσε όσο κανείς τα λάθη του, δεν χρειάζεται υποδείξεις. Δείξτε λοιπόν και σεις χαρακτήρα- ταυτότητα και προτάσεις αν θέλετε να αποτελείτε σοβαρή πρόταση για τον Δήμο Καλυμνίων.