Ο ζωντανός νεκρός της πολιτικής- Γράφει ο Πάνος Βούρος

1305

%ce%b2%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%bf%cf%82-%ce%bd%ce%b5%ce%bf

“Όταν εξαντλείται ακόμη κι η σάτιρα στην περίπτωση του πιο επικίνδυνου καρεκλοκένταυρου της κυβέρνησης”

Η περίπτωση Καμμένου είναι ιδιαίτερη. Ένας σπάνιος, χαρισματικός λαϊκιστής που μετέτρεψε το οριακό ποσοστό της κοινοβουλευτικής συμμετοχής των ΑΝΕΛ τον Ιανουάριο του 15′ σε μια δύναμη συνεργασίας- εκφοβισμού και εξαρτήσεων με τον εντελώς αντίθετο “ιδεολογικά” ΣΥΡΙΖΑ που έψαχνε συμπόρευση στον ταξικό αγώνα κατά πάντων και αοράτων. Μην είμαστε άδικοι, τους ένωσε μια ερωτική -ειδυλλιακή θα έλεγα- σχέση κοινής αντι-γερμανικής πολιτικής και παντοτινής ευημερίας. Αυξήσεις, παντός τύπου βολέματα και τα λοιπά.. και τα λοιπά.

Γιατί όμως -παρότι πολέμιος του άναρχου και ανεύθυνου συνονθυλεύματος κάκιστων αντιλήψεων ΣΥΡΙΖΑ- να αφιερώσω λίγες γραμμές στον κυβερνητικό εταίρο Πάνο Καμμένο που μας εκπλήξει συνεχώς αρνητικά; Θα το κάνω γιατί αποτελεί κατ’ εμέ, σήμερα, την χειρότερη πολιτική παρουσία: με λίγα λόγια ο Πρωθυπουργός μπροστά του μοιάζει..συμπαθής!

Η κοινοβουλευτική εκλογή και επιβίωση του Καμμένου -ως πάλαι ποτέ αντάρτης της ΝΔ και νυν πλασιέ των ψευτο/πατριωτικών και θρησκευτικών πεποιθήσεων- στηρίχτηκε καθαρά στην ψηφοθηρική τακτική.. “μαζεύω καιροσκοπικά τα απομεινάρια της διχασμένης πολιτικά κοινωνίας” εν μέσω κρίσης οικονομικής, προσφυγικού και τουρκικών προκλήσεων που πότε-πότε πιάνει, και προσβάλλει δυστυχώς την νοημοσύνη μας. Και ο Πάνος Καμμένος δεν μας προσβάλλει απλώς, ούτε θα “φύγει” ως ανεπαρκής (όχι τόση επιείκεια) αλλά σαν την πιο βρώμικη μορφή εκμετάλλευσης των ανθρώπινων προβλημάτων και των εθνικο-χριστιανικών φρονημάτων που όντως παρακμάζουν αλλά σίγουρα, ηγέτη αναβίωσης δεν βρήκαν και δεν βλέπω να βρίσκουν με τα πρότυπα που κυριαρχούν.

Η τραγική περίπτωση δεν μένει μονάχα στα όσα προείπα. Επεκτείνεται και αγγίζει τις πιο σκληρές πτυχές της πολιτικής αλητείας. Ο εν λόγω αρχηγός κόμματος ξεπουλά καθημερινά κάθε προσωπική δέσμευση- κάθε αρχή και αξία που δήθεν πίστευε για την καρέκλα, ναι, για την καρέκλα! Έχω ασκήσει πολλάκις κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για την κοροϊδία και την εξαπάτηση των προεκλογικών υποσχέσεων- την διαστροφή των νομοσχεδίων που ψηφίζει καθημερινώς, αλλά οι άνθρωποι έχουν αποδεχτεί την κατάντια της διακυβέρνησης τους αφού εν μέρει εκπροσωπούν και τα ξεκάθαρα πιστεύω τους σε σχέση με τον εταίρο Καμμένο που τα στηρίζει όλα “στα τέσσερα όπως φώναζε επί εποχή Σαμαρά” για την παραμονή του στην εξουσία. Προδοσία κάθε λέξης του αστείου καταστατικού του κόμματος για να φορά τα χακί των φαντασιώσεων- να παίζει ρουλέτα στα καζίνα και να λειτουργεί στον υπόκοσμο της διαπλοκής.

Ο Πάνος Καμμένος, ο σύγχρονος λαοπλάνος που αυτοαναίρεσε κάθε ελπίδα του να ταΐσει ξανά “σανό” τον αγαθιάρη ψηφοφόρο, ο άνθρωπος που συγκυβέρνησε με την “Αριστερά” για να την κουμαντάρει από τις ηθικές “παρεκτροπές” που ξέχασε ο ίδιος, αύριο θα ζητήσει την λαϊκή ετυμηγορία για να κρατήσει την Ελλάδα- την Ορθοδοξία και τον Στρατό μας ψηλά: να περνά αλλαγές φύλου από τα 15, να κόβει προσευχές και παρελάσεις, να φορτώνει μνημόνια στις πλάτες του λαού! Τελείωσες Πάνο, έπαιξες “μαύρο9” και έχασες.. ως εδώ!