Προσάραξη Ι/Φ σκάφους σημαίας Τουρκίας,στην Αστυπάλαια.

1058

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017, η Λιμενική Αρχή Αστυπάλαιας, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης,  για την προσάραξη του Ι/Φ σκάφος “SAIL CAPELA” σημαίας Τουρκίας, με οκτώ (08) αλλοδαπούς επιβαίνοντες,  στη θαλάσσια περιοχή λιμένα Αστυπάλαιας.
Άμεσα στο σημείο μετέβη στέλεχος της οικείας Λιμενικής Αρχής με το Α/Κ “ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ” Λ.ΑΣΤ. 240 το οποίο εντόπισε σε απόσταση τριακοσίων (300) μέτρων από το λιμένα, το ανωτέρω Ι/Φ σκάφος ημιβυθισμένο και τους οκτώ (08) επιβαίνοντές του να έχουν επιβιβαστεί σε σωστική λέμβο οι οποίοι στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο Λιμενικό Κατάστημα, καλά στην υγεία τους.
Σύμφωνα με τον Καπετάνιο του “SAIL CAPELA”, το σκάφος προσέκρουσε σε βράχο πέντε (05) ν.μ. από τη ν. Αστυπάλαια με αποτέλεσμα την πρόκληση ρήγματος στην μπροστινή πλευρά του και την μικρή αρχικά εισροή υδάτων η οποία αυξήθηκε κατά την προσπάθεια του να προσεγγίσει τον οικείο λιμένα  όπου  ημιβυθίστηκε.
Από το περιστατικό δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση, ωστόσο τέθηκαν σε ετοιμότητα διατιθέμενα υλικά και μέσα απορρύπανσης.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή, ενώ  απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω Ι/Φ σκάφους μέχρι αποκατάστασης της βλάβης.