Σε ΗΠΑ και Αυστραλία το ντοκιμαντέρ «Ομογένεια – Η Δύναμη του Ελληνισμού» (βίντεο).

1384

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Προβλήθηκε το σε ΗΠΑ και Αυστραλία από το «Greek Cinema» το ντοκιμαντέρ «Ομογένεια – Η δύναμη του Ελληνισμού», μία άρτια παραγωγή των στελεχών του «Corfutv», το οποίο αποκαλύπτει το μεγαλείο των Ελλήνων, που διέπρεψαν στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού.

«Συνεπαρμένος από την αφηγητική ειλικρίνεια αυτών των ανθρώπων, που ξεδίπλωσαν με απλότητα και αφοπλιστική ειλικρίνεια τη διαδρομή τους, μια διαδρομή ζωής, γιατί είναι σάρκα από τη σάρκα μας, μας διοχετεύει και μας οπλίζει με αισιοδοξία ότι οι Έλληνες όταν θέλουμε μπορούμε, να τα καταφέρουμε», επεσήμανε σχετικά ο δημοσιογράφος του Corfutv, Διονύσης Μάμαλος.

Το ντοκιμαντέρ είναι διδαχτικό, γιατί ουσιαστικά θέτει τις παραμέτρους και τις προϋποθέσεις που οδηγούν στην επιτυχία. Εργατικότητα, Πίστη και Εντιμότητα, οι βασικές αρχές του αξιακού συστήματος του ελληνικού πολιτισμού, που στήριξε τη χώρα και τις οικογένειες μας, ως πυρήνες μιας συλλογικής εθνικής οντότητας.

«Ετσι πέτυχαν οι απόδημοι, έτσι πέτυχαν οι παππούδες και οι γονείς μας που κατόρθωσαν να ανορθώσουν μια χώρα από τα συντρίμμια ενός πολέμου, ενός εμφυλίου και μιας δικτατορίας, έτσι μπορούμε να πετύχουμε εμείς και τα παιδιά μας», ανέφερε ο κ. Μάμαλος.