Έφεση άσκησε ο Εισαγγελέας Εφετών κατά της απόφασης του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Κω, που απέρριψε μήνυση των εκπροσώπων της «3Κ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΕ» κατά Διακομιχάλη-Τάτση.

2032

Έφεση άσκησε ο Εισαγγελέας Εφετών Δωδεκανήσου, κατά της υπ.’αριθμ 813/27.10.2017 απόφασης του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Κω, με την οποία απορρίφθηκε μήνυση των εκπροσώπων της «3Κ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΕ» κατά Διακομιχάλη-Τάτση, αναφορικά με τα όσα κατήγγειλαν και αφορούσαν στην εκτέλεση και πληρωμές των χωματουργικών εργασιών  του ημιτελούς έργου Χ.Υ.Τ.Α Καλύμνου.

Η εν λόγω μήνυση αφορούσε σε:

1.Ψευδή καταμήνυση

  1. Συκοφαντική δυσφήμιση κατά των αδελφών Κρούσκου

3.Δυσφήμιση Ανώνυμης Εταιρείας

Να θυμίσουμε ότι η υπόθεση εκδικάστηκε την περασμένη  Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017, ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Κω, το οποίο με απόφαση του κήρυξε απαράδεκτη την ποινική δίωξη των κατηγορουμένων λόγω μη νομότυπης υποβολής της έγκλησης (έλλειψη παραβόλου) για τις πράξεις της συκοφαντικής  δυσφήμισης και έπαυσε οριστικά την ποινική δίωξη των κατηγορουμένων λόγω παραγραφής της πράξης της ψευδούς καταμήνυσης.

Τα παράβολα να σημειώσουμε εντοπίστηκαν μετά την ολοκλήρωση της υπόθεσης και αφού ελήφθη η σχετική απόφαση.

Για την υπόθεση οι συνήγοροι των μηνυτών υπέβαλαν σχετικό αίτημα στον  Εισαγγελέα Εφετών Δωδεκανήσου ,ο οποίος χθες Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017  άσκησε έφεση κατά της υπ.’αριθμ 813/27.10.2017 απόφασης του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Κω στην οποία αναφερθήκαμε παραπάνω. Ο Εισαγγελέας Εφετών αιτείται παραδοχή της έφεσης του ,την ακύρωση της απόφασης του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Κω ,την εκδίκαση της υπόθεσης κατ’ ουσία ,θεωρώντας ότι δεν έγινε ορθά η εκτίμηση από το Πρωτοβάθμιο Δικαστήριο των πραγματικών περιστατικών ,ούτε ορθή εφαρμογή δικονομικών και ουσιαστικών ποινικών διατάξεων.

Βέβαια εντύπωση προκαλεί ότι ο Εισαγγελέας δεν ζητά μόνο την επανάληψη της δίκης αναφορικά με την ένσταση για το απαράδεκτο(παράβολα) , αλλά υπεισέρχεται και στην ένσταση που υποβλήθηκε για την παραγραφή του αδικήματος της ψευδούς καταμήνυσης η οποία συζητήθηκε και  με ομόφωνη απόφαση Εισαγγελέα της έδρας και του Δικαστηρίου έγινε δεκτή . Μάλιστα στην έφεση του, ο Εισαγγελέας Εφετών προβάλλει τους ίδιους ισχυρισμούς των συνηγόρων των μηνυτών ,ισχυρισμοί όμως που απαντήθηκαν τόσο από πλευράς συνηγόρων υπεράσπισης , όσο και από πλευράς δικαστηρίου που τους απέρριψε.

Η εφημερίδα μας απευθύνθηκε σε έγκυρους νομικούς κύκλους ,οι οποίοι έχουν ενημερωθεί και γνωρίζουν την υπόθεση και όπως εκτιμούν,χωρίς αυτό να θεωρηθεί σε καμιά περίπτωση ότι αποτελεί προσπάθεια να προκαταβάλουν την όποια απόφαση της δικαιοσύνης, η μήνυση που έχει υποβληθεί και όπως υφίσταται, ακόμη κι αν το δικαστήριο μπει επί της ουσίας , στο τέλος θα υπάρχει πανηγυρική αθώωση του Δ.Διακομιχάλη και Ι.Τάτση ,αφού υπάρχουν ατράνταχτα στοιχεία που θα καταρρίψουν τις κατηγορίες των μηνυτών που είναι ανακριβείς, αβάσιμες, ανυπόστατες, ατεκμηρίωτες και αόριστες .

Αναλυτικό ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση της “ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ” στο φύλλο του Σαββάτου 4 Νοεμβρίου 2017

 
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός
Σάββας Δρόσος - Τοπογράφος Μηχανικός