Απορρίφθηκε το αίτημα της οικογένειας του Νίκου Χατζηπαύλου για τον ορισμό ιδιώτη ιατροδικαστή για την πραγματοποίηση νεκροτομής.

7091

Απορρίφθηκε από τον Εισαγγελέα το αίτημα της  οικογένεια του Νίκου Χατζηπαύλου για τον ορισμό ιδιώτη ιατροδικαστή (Τεχνικού συμβούλου) για την πραγματοποίηση εκ νέου νεκροτομής.

Το σχετικό αίτημα υποβλήθηκε από τους γονείς του άτυχου Νίκου Χατζηπαύλου, χθες Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017, μεσημέρι στο ΑΤ Καλυμνίων που το διαβίβασε αρμοδίως στον εισαγγελέα.

Μάλιστα είχαν ορίσει τον έμπειρο ιατροδικαστή Φίλιππο Κουτσάφτη.

Ο Ιατροδικαστής Φίλιππος Κουτσάφτης, θα μετέβαινε  στη Ρόδο όπου βρίσκεται η σορός του Νίκου για να διενεργήσει την νεκροψία, νεκροτομή και να συντάξει τη σχετική έκθεση.

Μετά απ’ αυτή την εξέλιξη ενημερώθηκαν οι γονείς προκειμένου να παραλάβουν τη σορό.

Να διευκρινήσουμε ότι η οικογένεια μπορεί να προχωρήσει μετά την παραλαβή της σορού, στην πραγματοποίηση νεκροτομής με ιδιώτη Ιατροδικαστή που θα συντάξει τη δική του έκθεση.  

Σύμφωνα με τις διαπιστώσεις του Ιατροδικαστή Παναγιώτη Κοτρέτσου, που πραγματοποίησε τη νεκροψία-νεκροτομή

«Δεν υπάρχει κανένα εύρημα εγκληματικής ενέργειας. Πρόκειται για ατύχημα, κάποιου είδους πτώση εκεί στους βράχους και αιτία θανάτου συνολικά είναι οι κακώσεις σε συνδυασμό με φυσική εξάντληση και σοκ, διότι ο θάνατος ήρθε αρκετό διάστημα μετά το ατύχημα που είχε. Με λίγα λόγια το παιδί χτύπησε και έμεινε αβοήθητος».

Χαρακτηριστική είναι και η απάντηση που έδωσε ο Ιατροδικαστής Παναγιώτης Κοτρέτσος, σε σχετική ερώτηση για το χρόνο που επήλθε ο θάνατος:

“Υπολογίζω ότι έζησε για τουλάχιστον μιάμιση μέρα από τον τραυματισμό του. Κάπου ήταν πεσμένος ή κρυμμένος. Ενδεχομένως να είχε ανακτήσει κάποιες αισθήσεις και ο ίδιος κάποια στιγμή και να προσπάθησε να καλυφθεί. Θεωρώ αδύνατον να είχε μετακινηθεί σε απόσταση. Κάπου εκεί ήταν”

Εν των μεταξύ αναμένονται τα αποτελέσματα από τις τοξικολογικές εξετάσεις καθώς και τα αποτελέσματα για DNA με βάση τα ευρήματα που έχουν ληφθεί από στελέχη της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας. Τα αποτελέσματα αυτά αναμένονται να γίνουν γνωστά την ερχόμενη εβδομάδα.