Με δελτίο τύπου η Δημοτική Αρχή καυτηριάζει την αποχώρηση της αντιπολίτευσης από τη συνεδρίαση του ΔΣ πριν αυτή ξεκινήσει, με αφορμή την καθυστέρηση προσέλευσης του Δημάρχου Ι.Γαλουζή.

1440

Με δελτίο τύπου η Δημοτική Αρχή Καλύμνου, καυτηριάζει την αποχώρηση της αντιπολίτευσης από τη συνεδρίαση του ΔΣ με θέμα συζήτησης τον προϋπολογισμό 2018 ,πριν αυτή ξεκινήσει, την περασμένη Τετάρτη,15 Νοεμβρίου 2017, με αφορμή την καθυστέρηση προσέλευσης του Δημάρχου Ι.Γαλουζή

Παραθέτουμε το σχετικό δελτίο τύπου που εκδόθηκε από το Γραφείο τύπου του Δημάρχου με θέμα: « Η πολιτική και η πολιτική… της σκοπιμότητας» .

Έκπληξη και σκεπτικισμό προκάλεσε η συμπεριφορά μελών της μείζονος μειοψηφίας (Μαστροκούκος, Ζερβός, Λελέκης ) καθώς και του επικεφαλής της ελάσσονος (Διακομιχάλης) στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο (15/11/2017). Το συμβούλιο είχε προγραμματισμένη ώρα έναρξης την 19.30μμ και θέμα την ψήφιση του προϋπολογισμού και  του  Ο.Π.Δ  του 2018 .

Από τις 19.35μμ οι σύμβουλοι της μειοψηφίας ζητούσαν να ξεκινήσει το  συμβούλιο -ενώ πάντα το συμβούλιο ξεκινά με το λεγόμενο “ακαδημαϊκό τέταρτο”- και ενώ ο πρόεδρος του Δ.Σ τους συνιστούσε να κάνουν λίγη υπομονή προκειμένου να έλθει και ο Δήμαρχος .Σε τηλεφωνική επικοινωνία του προέδρου με το Δήμαρχο στις 19.41μμ , ο Δήμαρχος-Ιατρός ενημέρωσε ότι βρίσκεται έξω από την Εθνική Τράπεζα και σε δύο λεπτά θα βρισκόταν στην αίθουσα. Ο πρόεδρος ενημέρωσε τα μέλη της αντιπολίτευσης ,τα οποία έκριναν πολιτικά ορθό να αποχωρήσουν από την αίθουσα .Αξίζει να σημειωθεί πως  ο δήμαρχος συναντήθηκε με τους αποχωρούντες συμβούλους στη σκάλα του Αναγνωστηρίου αλλά εκείνοι  επέλεξαν να αποχωρήσουν.

Η στάση αυτή ένα πράγμα δείχνει .Την έλλειψη σεβασμού των συγκεκριμένων συμβούλων προς τους πολίτες που τους ψήφισαν .Ο λαός, που τους ψήφισε, τους ψήφισε για να είναι ΠΑΡΟΝΤΕΣ όχι ΑΠΟΝΤΕΣ. Τέλος πάντων .Είναι και αυτό μια πολιτική πράξη που νιώθεται .Κρύβει όμως την αδυναμία άρθρωσης ορθού πολιτικού λόγου ,επιχειρημάτων και τεκμηριωμένων τοποθετήσεων .

Ο  ΚΌΣΜΟΣ ΚΡΊΝΕΙ.